27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.02.2024 13:15 | Son Güncelleme: 13.02.2024 14:51

Google'dan yapay zeka eğitimine 26,9 milyon dolarlık fon

Google Avrupa'da yaşayanlar için yapay zeka eğitimi planlıyor. Bunun için 26,9 milyon dolar fon sağlayacağını söyleyen teknoloji devi özellikle savunmasız ve yetersiz hizmet alan topluluklara yardım etmeye odaklanacak
Google'dan yapay zeka eğitimine 26,9 milyon dolarlık fon

Google, Avrupa'daki insanların yapay zeka eğitimi ve becerilerini desteklemek için 26,9 milyon dolar fon sağlayacağını söyledi. Şirketin Avrupa için Yapay Zeka Fırsat Girişimi adını verdiği fon, özellikle savunmasız ve yetersiz hizmet alan topluluklara yardım etmeye odaklanacak. Fonun 10,8 milyon dolarını işçilerin yapay zeka nedeniyle işlerini kaybetmesini engellenmesine yönelik olacak.

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki girişimleri destekleyecek

Şirket, Boston Consulting Group tarafından finanse edilen bir vakıf olan Centre for Public Impact ile eğitimden yararlanma olasılığı en yüksek olan kişilere en iyi şekilde ulaşabilecek sosyal girişimleri ve kar amacı gütmeyen kuruluşları bulmaya yardımcı olmak için ortaklık kurduğunu söyledi.

Bu program aynı zamanda Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da bir dizi yeni kurulan akademinin desteklenmesine de yardımcı olacak ve şirketin toplumun en büyük sorunlarını çözmek için yapay zekayı kullanan girişimleri destekleyen özkaynaksız bir program olacak. Google Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Matt Brittin, girişimi duyuran bir blog yazısında yapay zekanın herkese fayda sağlayabilmesi için "herkes tarafından inşa edilmesi ve herkes tarafından erişilebilir olması gerektiğini" söyledi.

Hızla büyüyen sektörde bir lider olarak Brittin, Google'ın "daha iyi, daha adil, daha sağlıklı bir toplum" ve "güçlü ve eşitlikçi bir ekonomi" inşa etmek için yapay zekanın kullanılmasına yardımcı olma sorumluluğunu paylaştığını söyledi. Brittin ayrıca bunun gibi planların yapay zekanın sorumlu bir şekilde geliştirilmesini teşvik etmede üzerlerine düşeni yapmaya kararlı olduklarını gösterdiğini söyledi.