01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.03.2024 22:35 | Son Güncelleme: 07.03.2024 22:45

Google'ın yapay zeka üssünde her şey var, Wi-Fi yok

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Alphabet, yapay zeka teknolojilerini bir adım öteye taşımak için Bay View olarak bilinen teknolojik binasında çalışmalarını yürütüyor. Ancak en yeni teknolojilerin bulunduğu binada Wi-Fi krizi yaşanıyor
Google'ın yapay zeka üssünde her şey var, Wi-Fi yok

Google, tamamen kendisi tarafından tasarlanan ve inşa edilen ilk binadaki sayısız yenilikle övünüyor, hatta en yüksek profilli projesi olan üretken yapay zekaya odaklanmak için çalışanlarını buraya taşıyor. Ancak bazıları bu yenilikler arasında iyi bir Wi-Fi bağlantısı da olmasını istediklerini de söylüyor. Çünkü bu teknolojik binada Wi-Fi yok.

Alphabet biriminin California'daki genel merkezinde bulunan "Bay View" binası konuya aşina altı kişiye göre aylardır çalışmayan Wi-Fi ile boğuşuyor.

Çalışanların sürekli internet hizmeti alabilmeleri için masalarında ethernet kablolarını takmaları gerektiğinden, yatar koltuklarla dolu ortak çalışma alanları dizüstü bilgisayar taşıyan ekipler için iyi çalışmıyor. Bazıları telefonlarını hotspot olarak kullanarak idare ediyor.

Bir Google sözcüsü de "Bay View'da Wi-Fi bağlantı sorunları yaşadık" dedi. Sözcü, Google'ın "sorunu gidermek için çeşitli iyileştirmeler yaptığını" ve şirketin önümüzdeki haftalarda bir çözüm bulmayı umduğunu söyledi.

Ofise dönüş için uygun koşul sağlanamadı

Reklam ekibinin üyelerini de barındıran binaya atanan bir yapay zeka mühendisine göre, sorunlu Wi-Fi, Google'ın haftada üç gün ofise dönme zorunluluğunu zorlamasına yardımcı olmadı.

Google Wi-Fi sorunlarının nedenlerini kamuoyuna açıklamadı, ancak çalışanlar 600 bin metrekarelik binanın dalgalı çatısının geniş bantı Bermuda Şeytan Üçgeni gibi yuttuğunu söylüyor.

Bu çatının altında Google çalışanları, Google'ın geleceğinin anahtarı olan Gemini olarak bilinen gelişmiş yapay zeka yazılımının en son sürümlerini kullanıma sunmak için yarışıyor. Bu tür bir yapay zeka, 2022'nin sonlarında ChatGPT'nin geniş çapta piyasaya sürülmesinin ardından bir Silikon Vadisi sansasyonu haline geldi.