19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.09.2024 23:32 | Son Güncelleme: 02.09.2024 23:45

Huawei Apple'ın peşinde: Çinli dev iPhone 16'dan saatler sonra duyuru yapacak

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, Apple'ın iPhone 16 tanıtımından sadece saatler sonra, 10 Eylül sabahı yeni bir ürün etkinliği düzenlemeyi planlıyor
Huawei Apple'ın peşinde: Çinli dev iPhone 16'dan saatler sonra duyuru yapacak

Huawei Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çinli teknoloji devinin ABD'li rakibini geride bırakmaya çalıştığı Apple'ın yıllık iPhone tanıtımından sadece saatler sonra bu ay bir ürün lansman etkinliği düzenlemeyi planladığını duyurdu.

Huawei, Pazartesi günü Çin'in X benzeri servisi Weibo'da yayınladığı bir gönderide, etkinliğin 10 Eylül'de TSİ 09:30'da gerçekleştirileceğini söyledi.

Bu zamanlama, Apple'ın etkinliğinin gerçekleşeceği ABD'nin batı kıyısında 9 Eylül akşamı geç saatlere denk geliyor. Apple'ın iPhone 16 serisini 9 Eylül sabahı “It's Glowtime” sloganıyla düzenleyeceği etkinlikte tanıtması bekleniyor.

Huawei'nin etkinlikte ne lanse etmeyi planladığı belli değil. Huawei'nin tüketici ve otomotiv teknolojisi grubunun başında bulunan Richard Yu, Pazartesi günü Weibo'da yaptığı paylaşımın Google çevirisine göre, şirketin “lider, yenilikçi ve yıkıcı ürününün burada” olduğunu söyledi.

Yu, “Bu, başkalarının düşündüğü ama yapamadığı çığır açan bir ürün” ifadelerini kullandı. Yu, beş yıllık yatırımın ardından Huawei'nin bilim kurguyu gerçeğe dönüştürdüğünü de sözlerine ekledi.

Yaptırımlar Huawei'nin yükselişini kesti

Huawei bir zamanlar dünyanın en büyük akıllı telefon oyuncusuydu ancak telefon işi, en yeni yarı iletkenlere erişimini kesen ABD yaptırımları nedeniyle sekteye uğradı.

Geçen yıl Shenzhen merkezli teknoloji firması, Washington'daki ve teknoloji dünyasındaki politika yapıcıları şaşırtarak oldukça gelişmiş bir çip içeren yeni bir telefon çıkardı. Huawei bu yılbaşka bir akıllı telefon daha piyasaya sürdü.

Markanın yeniden dirilişi Huawei'nin Çin'de Apple'a meydan okuması olarak görüldü. Canalys'in araştırmasına göre, iPhone üreticisi yılın ikinci çeyreğinde Çin'de pazar payına göre ilk beş akıllı telefon satıcısı arasındaki yerini kaybetti. Huawei ise ikinci çeyrekte Çin'deki akıllı telefon sevkiyatlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 41 artırarak ilk beş marka arasında en hızlı yükselişi kaydetti.