27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.07.2023 13:35 | Son Güncelleme: 19.07.2023 14:55

İngiltere'den geçici onay: Broadcom, VMware satın alıyor

Birleşik Krallık Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA), ABD merkezli teknoloji şirketi Broadcom'un yazılım şirketi VMware'ı 69 milyar dolara satın almasını geçici olarak onayladı
İngiltere'den geçici onay: Broadcom, VMware satın alıyor

CMA'dan yapılan açıklamaya göre, Broadcom'un WMware'ı satın almasının pazardaki rekabet koşullarını olumsuz yönde etkilemeyeceği sonucuna varıldı. Şirketlerin birleşmesinin sektördeki inovasyona da zarar vermeyeceğinin tespit edilmesi üzerine CMA, Broadcom'un WMware şirketini 69 milyar dolara satın almasını geçici olarak onayladı. CMA'nın söz konusu birleşmeye ilişkin nihai kararını ise 12 Eylül 2023'te açıklaması bekleniyor.

Qualcomm’u da 100 milyar dolara satın alacaktı

2018 yılında ABD eski Başkanı Donald Trump, "Broadcom ve ortaklarının, ABD'nin ulusal güvenliğini zaafa uğratabilecek adımlar atabileceğine yönelik yeteri kadar sağlam kanıt bulunmaktadır" diyerek Broadcom'un Qualcomm’u satın almasını engellemişti.

VMware

1998'de kurulan ve sanallaştırma yazılımları üreten bir şirket olan VMware hisselerinin çoğunluğu EMC Corporation'a ait. Ocak 2016 yılında Dell Technologies tarafından satın alınan şirket tüketiciler tarafından isim olarak pek bilinmiyor olsa da son 10 yıldır oldukça büyük işlere imza atan VMware, sanal makinelerin bir çoğunda kullanılıyor.

Kaynak: AA