08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.01.2024 21:17 | Son Güncelleme: 22.01.2024 21:40

iOS 17.3 güncellemesi yayında: iPhone'larda neler değişiyor?

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Apple, sessiz sedasız yeni iOS güncellemesini dünya genelinde kullanıma sundu. Peki iOS 17.3 güncellemesi ile birlikte iPhone'larda ne değişecek?
iOS 17.3 güncellemesi yayında: iPhone'larda neler değişiyor?

Apple haftanın ilk günü akşam saatlerinde iOS 17.3 ve iPadOS 17.3 güncellemelerini yayınladı. Güncelleme, Apple'ın Journal (Günlük) uygulamasıyla birlikte iOS 17.2 ve iPadOS 17.2'yi yayınlamasının üzerinden bir aydan fazla bir süre geçtikten sonra kullanıma sunuldu.

Kullanıcılar iOS 17.3 ve iPadOS 17.3 güncellemelerini indirebilmek için her zaman olduğu gibi Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izleyebilir. Apple ayrıca iOS'un eski sürümlerini kullananlar için iOS 15.8.1 ve iOS 16.7.5 güncel sürümlerini de yayınladı. Bu cihazlar iOS 17 ve üzeri güncellemeleri alamadığından ve halen Apple desteği devam ettiğinden iPhone modellerine uygun güncellemeler kullanıcılara gönderildi.

Çalınan iPhone'larda veriler güvende

Apple, iOS 17.3 ile birlikte iPhone'a 'Çalınan Aygıt Koruması' özelliğini ekleyerek, birinin hem iPhone'unuzu hem de parolanızı ele geçirmesi durumunda özel bilgilere erişimi sınırlıyor. Parolalara erişmek, Kayıp Modu'nu kapatmak, Safari'de alışveriş yapmak ve daha fazlası için biyometrik kimlik doğrulaması şartı aranıyor.

Bu güvenlik modu, ikinci bir güvenlik katmanı oluşturarak cihazın sahibiyle ilişkilendirilmediği bir konumda olduğu algılanırsa, kayıtlı parolaları görüntüleme veya telefonu sıfırlama gibi hassas işlemler için parolaya ek olarak FaceID yani yüz tanıma sisteminin de kullanılması gerekecek.

Güncelleme ayrıca  kullanıcıların arkadaşları ve aileleriyle ortak Apple Music çalma listeleri oluşturabilmesine de olanak veriyor.