17 Haziran 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.05.2024 22:18 | Son Güncelleme: 26.05.2024 22:31

iOS 18 ile iPhone'lara geliyor: Emojiler kökten değişecek

iOS 18 yapay zeka özellikleriyle donatılacak ve kullanıcıların duygularını ifade ettikleri emojiler dahi bundan etkilenecek
iOS 18 ile iPhone'lara geliyor: Emojiler kökten değişecek

Apple, yeni bir dizi üretken yapay zeka özelliğinin bir parçası olarak kullanıcıların hareket halindeyken özelleştirilmiş emojiler oluşturması için bir yazılım geliştiriyor. Bu özellikler, her durum için özel bir emoji oluşturarak Apple'ın sunduğu emoji kataloğunun ötesine geçiyor.

Bloomberg yazarı Mark Gurman, iOS 18 ve macOS 15’te beklenen yenilikleri anlatırken Bildirimler, Fotoğraflar, Notlar gibi uygulamalara getirilecek yapay zeka özelliklerinin yanı sıra, Apple’ın emoji oluşturma aracını kullanıcılar arasında dikkat çekici kılmayı planladığını paylaştı.

Milyonlarca yeni emoji

Gurman şu satırları kaleme aldı:

“Apple yapay zekayı emojilere getirecek. Şirket, kullanıcıların mesajlaşırken anında özel emojiler oluşturabilmesini sağlayan bir yazılım geliştiriyor. Bu, iPhone ve diğer cihazlarda mevcut olan emoji seçeneklerinin ötesinde, her durum için yepyeni bir emojiye sahip olacağınız anlamına geliyor”

Apple, her yıl iOS güncellemeleriyle iPhone’a yeni emojiler ekliyor. Örneğin, Mart ayında iOS 17.4 ile iPhone’a birkaç yeni emoji karakteri eklenmişti. Bu yeni yapay zeka özelliği, kullanıcıların daha fazla emoji özelleştirmesi için yıllık güncellemeleri beklemek zorunda kalmaması anlamına geliyor.

Gurman, iOS 18’in kullanıcıların ana ekranlarını daha kişisel hale getirmeleri için uygulama simgelerini yeniden renklendirmesine izin vereceğini de yazdı. Güncelleme ayrıca, kullanıcıların uygulama simgelerini ve widget’ları ana ekranlarında daha serbestçe yerleştirmelerine olanak tanıyarak mevcut sabit hizalı ızgara düzenine bağlı kalmadan kullanılmasını sağlayacak.