27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.08.2023 19:25 | Son Güncelleme: 18.08.2023 19:42

iPhone bataryası ne zaman değiştirilmeli? Değişim ücreti ne kadar?

iPhone'lar zaman içinde şarj edile edile batarya ömrünü de ufak ufak tüketmeye başlar. İlk yıllar tam şarj olabilen batarya artık tam şarj olamamaya başlar ve kendinizi daha sık priz başında bulursunuz. Peki pil ömrü kötüleşen bir iPhone'un reçetesi ne? Batarya ömrünü iyileştirmek için ne yapmalı?
iPhone bataryası ne zaman değiştirilmeli? Değişim ücreti ne kadar?

iPhone'unuza - ya da herhangi bir telefona - bir yıldan uzun süredir sahipseniz ve her gün şarja takıyorsanız, genellikle tam şarj olma özelliğini bir süre sonra kaybetmeye başlar. Bu doğal bir döngüdür ve iPhone dahil tüm Android telefonlar için de bu durum geçerli.

The Wall Street Journal'ın haberine göre telefonlar sık sık hızlı şarj olurken veya oyun oynarken  iç sıcaklığ artış gösterir ve buna neden olan tüm kullanımlar telefonun pilin kapasitesini zamanla bozmaya başlar.

Yüzde 80 seviyesine dikkat

iPhone'unuz şarjın yüzde 80'inden fazlasını saklayamıyorsa pilinizi değiştirmenin zamanı gelmiş olabilir. Bu işlemi bir Apple Store'da yaptırabilirsiniz ve iPhone'unuz çalışır durumdaysa daha uzun süre kullanmanıza yardımcı olabilir.

Pil ayarlarına girerek iPhone'unuzun pil ömrünü öğrenebilirsiniz. Batarya ömrü yüzde 80'leri veya altını gördüyse pil değiştirme vaktiniz gelmiş demektir.

 

Telefonunuzda yüzde 80'den daha az kapasite görüntüleniyorsa telefonunuzu Apple'a götürerek değiştirtebilirsiniz. Bu, özellikle yeni bir telefona ihtiyacınız yoksa iPhone pil ömrünüzü iyileştirmenin hızlı ve nispeten ekonomik bir yolu denilebilir.

Pil değişimi ücretleri ise değişiklik gösteriyor. iPhone 14 serisi için 3200 TL ücret isteyen Apple, iPhone 13 serisi için ise fiyat etiketini 2830 TL olarak belirledi.