27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.09.2023 22:40 | Son Güncelleme: 11.09.2023 09:01

İşte iPhone 15 Pro'nun dikkat çeken iki özelliği

Apple, 12 Eylül akşamı iPhone 15 serisini ilk kez dünyayla paylaşacak. Pek çok yeni özellikle gelmesi beklenen yeni iPhone modellerinin özellikle de tasarımında titanyum malzemenin kullanılması beklenirken, batarya ömrünün de verimli işlemci sayesinde daha uzun süreceği konuşuluyor
İşte iPhone 15 Pro'nun dikkat çeken iki özelliği

Apple, Salı akşamı düzenleyeceği etkinlikte iPhone 15 Pro'yu duyurmaya hazırlanıyor. Resmi duyurular öncesinde Bloomberg'den Mark Gurman, neler beklenebileceğine dair son bilgilerini paylaştı. Gurman, yeni kasanın kenarlarında paslanmaz çelikten titanyuma geçişin, havalı görünmenin yanı sıra genel bir ağırlık azalması anlamına geleceğini belirtti. Gurman'a göre iPhone 15 Pro modelleri yaklaşık yüzde 10 daha hafif olacak. Bununla birlikte yeni A17 çipin verimlilik iyileştirmeleri sayesinde, daha da uzun pil ömrü de mümkün olacak.

Hem ince tasarım hem uzun ömürlü batarya

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde iPhone, daha büyük pilleri barındırabilmek için daha kalın ve daha ağır hale geldi. Ancak bu son söylentiler gerçekleşirse, iPhone 15 Pro bu eğilimi tersine çevirecek.

İncelikte çok büyük bir fark beklenilmese de ağırlıkta yüzde 10'luk bir azalma dikkate değer. Daha da önemlisi, bu hafiflik pil ömrü pahasına olmayacak. Bunun yerine, 3 nanometrelik A17 çipin getirdiği verimlilik iyileştirmeleri Apple'ın pil ömrünü uzatmasını sağlayacak. Apple'ın bu yıl birkaç saat daha fazla pil ömrü sunması ve aynı zamanda CPU ve GPU performansını kademeli olarak iyileştirmesi şaşırtıcı olmayacak.

Mevcut iPhone 14 Pro 23 saate kadar video oynatma kapasitesine sahip, ancak günlük yaşamda, gerçek dünyadaki durumlarda pil ömrü bu teorik maksimum değerden önemli ölçüde daha az. Bazı müşteriler iPhone 14 serisinin önceki nesillere göre daha kötü pil ömrüne sahip olduğundan şikayet ediyordu, bu nedenle 15 Pro'daki bu artış memnuniyetle karşılanacak.

Ancak, geçen yıl olduğu gibi, yeni A17 çip, Pro telefonlara özel olacak. Temel model iPhone 15 ve iPhone 15 Plus geçen yılın A16 çipine sahip olacak.