27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.10.2023 19:41 | Son Güncelleme: 04.10.2023 19:48

Meta reklamverenler için yeni üretken yapay zeka özelliklerini ortaya çıkardı

Meta, Reklam Yöneticisi'nde özgün reklam içerikleri oluşturmaya yarayan yapay zeka destekli ilk özelliklerini aralarında Türkiye de olmak üzere bazı ülkelerde kullanıma sundu. Bu özellikler içerik üretme alanında üretkenliği, kişiselleştirmeyi ve performansı artırmayı amaçlıyor
Meta reklamverenler için yeni üretken yapay zeka özelliklerini ortaya çıkardı

Meta’nın sunduğu yeni Arka Plan Oluşturma, Görsel Düzenleme ve Metin Önerileri özellikleri, işletmeler için tasarlanan yapay zeka destekli deneyimlere ve araçlara katkıda bulunacak:

Arka Plan Oluşturma: Reklamverenlerin ürün görsellerini desteklemek için birden fazla arka plan oluşturarak görsellerini farklı kitlelere göre uyarlamalarına olanak tanıyor.

Görsel Düzenleme: Reklam içeriklerini Akış veya Reels gibi farklı en/boy oranlarına uyacak şekilde görselleri yeniden tasarlamak için daha az zaman ve kaynak harcanmasını sağlıyor.

Metin Önerileri: Reklamverenin orijinal metnini temel alarak birden fazla versiyonunu oluşturuyor, ürünlerinin/hizmetlerinin öne çıkan yönlerini vurgular ve hedef kitlelerine daha iyi ulaşmaları için onlara çoklu metin seçenekleri sunuyor.

Üretken yapay zeka verimliliği artırıyor

Meta, ilk testlere katılan reklamverenlerle yaptığı bir ankette, üretken yapay zekanın reklamverenler için verimliliği artırarak önemli ölçüde zaman ve kaynak tasarrufu sağladığını gözlemlediğini belirtti. Ankete göre, reklamverenlerin yarısı haftada beş saat veya daha fazla tasarruf öngörüyor.

Aynı zamanda, bu özelliklerin birden fazla içerik çeşidinin hızlı bir şekilde oluşturulmasına olanak tanıyarak düzenleme süresini azalttığı görüldü. Ayrıca, neredeyse tüm reklamverenler, AI Sandbox'ta test edilen ürünlerin, daha fazla içerik çeşidinin daha hızlı geliştirilmesini sağlayarak pazarlamacıların kampanya performansını artırmasına yardımcı olacağını düşünüyor.

Meta, üretken yapay zeka yatırımlarının, pazarlamacıların reklam içeriklerini daha hızlı yayına alıp test etmelerine ve hedef kitlelerine kolayca ulaşmalarına yardımcı olmaya odaklandığının altını çiziyor. Günümüzün üretken yapay zeka destekli reklam özelliklerinin sadece bir başlangıç olduğunu vurgulayan Meta, Connect 2023 etkinliğinde, işletmelerin yakın zamanda Messenger ve WhatsApp'taki iş sohbetlerinde müşterilerle etkileşime geçmek için yapay zeka kullanabileceğini belirtmişti.