28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.09.2023 11:06 | Son Güncelleme: 28.09.2023 11:17

Meta yeni ürünlerini duyurdu: Kişisel özellikleri olan yapay zeka robotunu tanıttı

Meta Platforms, dün gerçekleştirilen etkinlikte yeni ürünlerini tanıttı. CEO Mark Zuckerberg, Quest 3 VR başlığını ve yeni Ray-Ban akıllı gözlüklerin yanı sıra Messenger ile birlikte çalışacak yapay zeka sohbet robotunun da özelliklerini anlattı
Meta yeni ürünlerini duyurdu: Kişisel özellikleri olan yapay zeka robotunu tanıttı

Meta şirketi, Messenger uygulamasında kullanılabilecek ve kişisel özellikleri olan yapay zekalı yeni sohbet robotunu tanıttı. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin California'daki genel merkezinde yaptığı toplantıda yeni ürünlerine ilişkin açıklamada bulundu. Zuckerberg 2023'ü yapay zeka için harika bir yıl olarak nitelendirerek yapay zekalı sohbet robotlarının halen belirli kısıtlamalar ile çalıştığını belirtti. Açıklamanın ardından Meta, Messenger uygulamasında kullanılması planlanan, Meta AI adını verdiği yapay zekalı sohbet robotunu tanıttı. Söz konusu robotun kişisel özellikleri olacağı ve kullanıcıların robottan tartışmanın bitirilmesi gibi yazışma yardımları isteyebileceği kaydedildi.

Ünlüler, kişisel özelliklerini kiraya verecek

Öte yandan birçok ünlü isim, Meta AI'nin kullanabilmesi için kendi kişisel özelliklerini şirkete kiralamayı kabul etti. Zuckerberg, Snoop Dogg ve Kendall Jenner gibi isimlerin kişisel özellikleri sadece soruların yanıtlanması için değil, eğlence amaçlı da kullanılacağını kaydetti. Söz konusu robot, ilk etapta sadece ABD'deki kullanıcılar için aktif olacak. 

Facebook'un ana şirketi Meta sohbet robotunun yanı sıra yakında piyasaya sürülecek olan Quest 3 VR başlığını ve yeni Ray-Ban akıllı gözlüklerinin çıkış tarihini duyurdu. The Quest 3'ün resmi satışları 10 Ekim'de başlayacak.