07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.09.2023 11:15 | Son Güncelleme: 12.09.2023 11:59

Musk'tan Neuralink açıklaması: Hiçbir maymun ölmedi, çipler ölmek üzere olanlara takılıyor

Neurolink CEO'su Elon Musk, şirketin beyin çipi testleri için ölmeye yakın maymunları tercih ettiğini söyleyerek "Neuralink implantı sonucunda hiçbir maymun ölmedi" dedi
Musk'tan Neuralink açıklaması: Hiçbir maymun ölmedi, çipler ölmek üzere olanlara takılıyor

Teknoloji milyarderi Elon Musk, Neuralink hakkında beyin implantı araştırma deneyleri sırasında maymunların öldürdüğü iddialarına cevap verdi. Musk, bu işlemlerin sadece ölmek üzere olan veya ölümcül bir hastalığa yakalanmış maymunlar üzerinde yapıldığını söyledi.

"Aşırı acı çektirmiyorlar"

Şirket, geçtiğimiz sene gerçekleştirdiği testler sırasında 8 hayvana ötanazi uyguladığını kabul etse de Sorumlu Tıp Doktorları Komitesi'nin (PCRM) maymunlara aşırı acı çektirdikleri yönündeki suçlamalarını reddetmişti.

Neuralink, geçtiğimiz sene yayımlanan bir blog yazısında kendilerini hayvanlarla mümkün olan en insani ve etik şekilde çalışmaya tamamen adadıklarını söylemişti.

ABD'li bir hayvan hakları grubu, Neuralink'in Kaliforniya Üniversitesi Davis Primat Merkezi'ndeki laboratuvarında yetersiz hayvan bakımı yaptığını ve bu sebeple Hayvan Refahı Yasası'nı 9 kez ihlal ettiğini öne sürüyor.

Şirket tüm yeni tıbbi cihazların ve tedavilerin insanlar üzerinde denenebilmesi için önce hayvanlar üzerinde test edilmesi gerektiğini savunuyor.

Tüm bunların üzerine geçtiğimiz gün kendi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden paylaşım yapan Musk, "Neuralink implantı sonucunda hiçbir maymun ölmedi" ifadelerini kullandı.