08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.06.2024 21:09 | Son Güncelleme: 07.06.2024 09:06

Netflix son 10 yılın en büyük değişimini yaptı: 270 milyon kullanıcıya yeni yüzünü gösterecek

Netflix kullanıcılarını kendine daha fazla bağlamak ve uygulaması üzerinde daha fazla vakit geçirmesi için önemli bir adım attı. Son 10 yılın en keskin arayüz değişikliğine giden Netflix, TV uygulamasını yenileyerek 270 milyon kullanıcıya yeni bir 'bakış' sunacak. Yeni arayüz kademeli olarak gelecek
Netflix son 10 yılın en büyük değişimini yaptı: 270 milyon kullanıcıya yeni yüzünü gösterecek

Netflix izleyicilerin ne izlemek istediklerine daha hızlı karar vermelerine yardımcı olmak için tasarlanan değişiklikleri test ederek TV uygulamasının on yıl içindeki ilk büyük yenilemesini başlattı.

Netflix, müşterileri elde tutmaya yardımcı olmak ve aboneleri reklamlarla yeni, daha düşük maliyetli planlarına çekmek için izleyicilerin uygulamada geçirdikleri süreyi artırmak istiyor. Şirket araştırması, kullanıcıların ilgilerini çeken bir başlık bulmaya çalışırken Netflix yöneticisi Pat Flemming'in "göz jimnastiği" dediği şeyi yaptıklarını veya Netflix ana ekranının çeşitli bölümlerine baktıklarını gösterdi.

Arayüzü daha kolay gezilebilir hale getirdik

Şirketin kıdemli ürün direktörü Flemming, Reuters'a verdiği bir röportajda izleyicilerin gözlerinin günün konularına, kutu resmine, videoya ve tekrar özete gittiğini söyledi ve "Arayüzü gerçekten daha basit, daha sezgisel, her şeyi daha kolay gezilebilir hale getirmek istedik" ifadelerini kullandı. 

Ana sayfada yapılan revizyonlar arasında başlık kartlarının büyütülmesi, bilgilerin yeniden düzenlenmesi ve ilk 10'da 8 hafta geçiren bir dizi veya film gibi okunması kolay bilgilerin vurgulanması yer alıyor.

Netflix'in dünya genelindeki yaklaşık 270 milyon kullanıcısının bir kısmı Perşembe gününden itibaren yeni formatı görecek. Şirket, yeni formatı daha geniş çapta tanıtmadan önce geri bildirim alacak ve muhtemelen değişiklikler yapacak.

Abone sayısı paylaşmayı bırakacak

Netflix, yatırımcılara etkileşim süresini önemli bir ölçüt olarak vurguluyor. Şirket, Wall Street'in odağını değiştirmek için önümüzdeki yıl abone sayılarının düzenli olarak raporlanmasını durduracak. TV uygulamasında yapılan diğer değişikliklerin yanı sıra, menü düğmesi ekranın solundan üst kısmına taşındı. Kullanıcının izlemeye başladığı ya da daha sonra bakmak üzere kaydettiği dizi ya da filmlerin yer aldığı yeni bir "My Netflix" sekmesi eklendi.

Netflix her kullanıcıya kişiselleştirilmiş öneriler sunmaya devam edecek. Flemming, yeniden tasarımın bir parçası olarak öneri algoritmasında herhangi bir değişiklik yapmadığını söyledi.