18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.04.2023 22:46 | Son Güncelleme: 11.04.2023 22:55

OpenAI hatasını bulana 20 bin dolar ödül verecek

ChatGPT'nin arkasındaki isim olan OpenAI yaptığı açıklamada yapay zeka sistemlerindeki güvenlik açıklarını bildiren kullanıcılara 20 bin dolara kadar ödül vereceğini söyledi
OpenAI hatasını bulana 20 bin dolar ödül verecek

Salı günü yayına giren OpenAI Bug Bounty programı, insanlara bildirdikleri hataların ciddiyetine göre ödüller sunacak ve ödüller güvenlik açığı başına 200 dolardan başlayacak. Teknoloji şirketleri, programcıları ve etik bilgisayar korsanlarını yazılım sistemlerindeki hataları bildirmeye teşvik etmek için genellikle hata ödülü programlarını bu şekilde kullanıyor.

Reuters'ın haberine göre hata ödül platformu Bugcrowd'daki ayrıntılara göre OpenAI, araştırmacıları ChatGPT'nin belirli işlevlerini ve OpenAI sistemlerinin üçüncü taraf uygulamalarla nasıl iletişim kurduğu ve veri paylaştığı çerçevesini incelemeye davet etti.

Yanlış içerikler ödül kapsamında değil

Program, OpenAI sistemleri tarafından üretilen yanlış veya kötü amaçlı içerikleri kapsamıyor. 

Bu hamle, ChatGPT'nin İtalya'da gizlilik kurallarını ihlal ettiği şüphesiyle yasaklanmasından günler sonra geldi ve diğer Avrupa ülkelerindeki düzenleyicileri üretken yapay zeka hizmetlerini daha yakından incelemeye sevk etti.

Microsoft destekli OpenAI'nin Kasım ayında piyasaya sürülmesinden bu yana dünyayı kasıp kavuran ChatGPT'si, sorulara verdiği hızlı yanıtlarla bazı kullanıcıları hayrete düşürürken, bazılarını da yanlışlıklarla üzdü.