29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.04.2023 19:26 | Son Güncelleme: 05.04.2023 20:39

Orta segment telefonların arasına iki yeni model daha katıldı

Teknoloji üreticisi Xiaomi bugün orta segment telefonları Redmi Note 12 serisini görücüye çıkardı. Şirket beraberinde de kulaklık, akıllı saat gibi ekosistemindeki diğer yeni ürünleri de paylaştı
Orta segment telefonların arasına iki yeni model daha katıldı

Orta segment telefon pazarına iki yeni telefon modeli ekleyen Xiaomi, Redmi Note 12 ve Redmi Note 12 Pro ile kullanıcılarına ulaşacak. Fiyatları 8499 TL’den başlayan telefonlar aynı segmentte bulunan Samsung’un Galaxy A34, vivo’nun Y35, Oppo’nun A55, Honor’un X9a ve Huawei’nin nova Y70 model telefonlarının arasından sıyrılmaya çalışacak.

Redmi Note 12, yeni Redmi Note serisinin uygun fiyatlı modeli olarak dikkat çekiyor. 6.67 inç’lik ekran büyüklüğüne sahip olan telefon, FHD+ AMOLED ekranla geliyor. AMOLED ekran teknolojisinin getirdiği özellikler ve 120 Hz ekran yenileme hızı ile birlikte ekran daha akıcı bir deneyim sunuyor. Diğer bir deyişle uygulamalar arasında dolaşırken veya oyun oynarken daha hızlı bir yapı sunulmuş.

188 gram ağırlığıyla bu büyüklükte bulunan telefonlar arasında hafif sayılabilecek bir ürün olan Redmi Note 12, yüzde 85 ekran/gövde oranına sahip. 1080x2400 piksel ekran çözünürlüğü sunan ürün, beraberinde Corning Gorilla Glass 3 cam korumasıyla geliyor. Bu koruma, telefonların ekranlarının çizilmelere ve darbelere karşı dayanıklı olması için tercih ediliyor ve bu segmentte bulunan birçok telefon için de artık bir standart halini almış durumda.

Redmi Note 12


İşlemci tarafına geldiğimizde ise karşımıza 6 nm sürecinde üretilen Qualcomm’un Snapdragon 4 Gen 1 çıkıyor. Mobil uygulama ve oyunlar sorunsuz bir şekilde telefonda çalışırken bu işlemciye Adreno 619 grafik yongası eşlik ediyor.

Dahili hafıza tarafında ise 128 GB’lık bir depolama alanı sunuluyor ve 6 GB RAM eşlik ediyor. Depolama alanının yeterli gelmeyeceği durumlar için de microSD kart desteği sağlanıyor ve toplam hafıza artırılabiliyor.

Gelelim kamera kuruluma… Telefonun arka yüzünde üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Yapay zeka destekli 48 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen ana kameraya aynı zamanda 8 MP ultrageniş açılı kamera ve 2 MP makro kamera eşlik ediyor. f/1.8 diyafram açıklığında olan ana kamera ışığın yeterli olduğu anlarda detayları kaybetmeden fotoğrafları yakalayabilirken, loş ortamda da ortalama bir performans sunuyor. Daha geniş açılı görüntü yakalamak isteyenler ultrageniş kamerayı kullanabilirken, makro kamera ile de yakın çekim yapmak mümkün. Cihazın ön yüzünde de 13 MP geniş açılı kamera mevcut ve 1080p 30fps video kaydı yapabiliyor.

Arka kamera kurulumuna geri dönelim. Video kaydı noktasında 1080p 30 fps desteği burada da sunulmuş ve 4K desteği bulunmuyor.

Parmak izi sensörü telefonun güç tuşuna yerleştirilmiş ve parmağınız temas ettiğinde hızlıca ekran kilidi açılabiliyor.

Telefonun öne çıkan bir başka özelliği de 3.5 mm kulaklık yuvasına sahip olması. Bu yuva sayesinde geriye dönük destek sunan şirket, Type-C girişini kullanmayan kulaklıkların da telefonda kullanılabilmesini sağlıyor.

Kutusundan ekran koruma kılıfıyla çıkan Redmi Note 12 maalesef telefon kılıfı sağlamıyor ve kullanıcıların ayrıca ücretini ödeyerek kılıf edinmesi gerekiyor.

Redmi Note 12 Pro


Özellikleri bakımından Redmi Note 12 ile benzerlik taşıyan Redmi Note 12 Pro, kamera ve işlemci tarafında ayrışıyor. Tasarım olarak iki model arasında önemli bir fark bulunmuyor, ancak ekranı koruyan camın daha gelişmiş bir modeli tercih edilmiş: Corning Gorilla Glass 5. Ekran büyüklüğü olarak Note 12 ile aynı olan Note 12 Pro, 900 nit tepe parlaklık noktasına ulaşıyor. Bu seviye ne kadar bir telefonda yüksekse ekrana yansıyan içeriklerin hemen her ortamda daha iyi görünmesini sağlıyor. Özellikle de güneş ışığının arkadan geldiği anlarda eğer telefonunuzun parlaklık ayarı en yüksek seviyedeyken bile ekranı net göremiyorsanız telefonunuz bu noktada yetersiz kalıyor demektir. 900 nit ise bu açıdan kabul edilebilir bir seviye.

İşlemci noktasında da Mediatek’in Dimensity 1080 tercih edilmiş. Bu işlemciye de Mali-G68 MC4 grafik yongası eşlik ediyor.

Redmi Note 12’den farklı olarak 256 GB dahili hafıza ve 8 GB RAM’le gelen Note 12 Pro, daha büyük bir depolama alanı sağlıyor. Bundan olsa gerek, microSD kart desteği bu modelde sunulmamış.

Kamera kurulumu noktasında Redmi Note 12 ile benzerlik gösterse de, 4K 30 fps video kaydı yapabilmesi cihazı öne çıkarıyor. 50 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen ana kameraya 8 MP ultra geniş ve 2 MP makro kamera eşlik ediyor. Az önce Redmi Note 12 için belirttiğimiz noktalar bu model için de geçerli.

Ön yüzdeki kamera da Note 12’ye kıyasla biraz daha iyi ve f/2.5 diyafram açıklığına sahip 16 MP çözünürlüğünde görüntü yakalayabilen bir ön kamera tercih edilmiş. Arka kamera kurulumundan farklı olarak ön kamerada 4K desteği bulunmuyor.

Bluetooth 5.2 bağlantı teknolojisini kullanan ve stereo ses desteği sunan Redmi Note 12 Pro 5000 mAh kapasiteli bataryasıyla geliyor. 67W hızlı şarj desteği sayesinde 15 dakikalık bir sürede telefonun bataryası 0’dan yüzde 50’ye doldurulabiliyor. Xiaomi’nin yaptığı açıklamaya göre 46 dakikalık sürede batarya tam şarj olabiliyor. Yine bu segmentte bulunan telefonlarla kıyaslandığında hızlı şarj desteğinin telefonu ayrıştırdığı söylenebilir.

Redmi Note 12 de 5000 mAh kapasiteli batarya kullanıyor, ancak Note 12 Pro’dan farklı olarak 67W değil 33W hızlı şarj desteği sağlıyor.

Her iki telefon da Android 13 işletim sistemiyle geliyor ve Xiaomi’nin geliştirdiği MIUI 14 yazılımı üzerinden Android deneyimi yaşıyor.

Xiaomi’nin bugün yaptığı lansmanda ana odak noktası Note 12 serisiydi. Ancak şirket yeni ekosistem ürünlerini de ortaya çıkardı.

Redmi Watch 3


1.75 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan ve 5 ATM seviyesine kadar suya dayanıklı bir yapıda olan Redmi Watch 3, AMOLED ekran kullanıyor ve 200’ün üzerinde yerleşik saat kadranının kullanılmasına izin veriyor. Dahili GPS ile gelen ürün, aynı zamanda kalp ritmini takip edebildiği gibi kandaki oksijeni ölçümleyebiliyor ya da uyku takibi yapabiliyor. Ayrıca spor yapan kullanıcılar da 121 farklı spor modu arasından tercih yapabiliyor.

1399 TL’den satışa sunulması beklenen ürün, 12 günlük batarya ömrüne sahip.

Redmi Buds 4 Pro


Redmi Buds 4 Pro da şirketin bir başka öne çıkan ürünü oldu. 10mm+6mm çift sürücü sistemi ile donatılan ürün, 30-3000Hz frekans aralığıyla 4 ile 43dB'ye kadar hibrit aktif gürültü giderme (ANC) özelliği sunuyor. Bu özellik gürültüyü bastırarak kullanıcının dinlediği içeriğe daha rahat odaklanmasını sağlıyor. Batarya ömrü noktasında da 36 saate kadar kesintisiz kullanım mümkün. Tek şarjda da 9 saate kadar kulaklıkların her biri kullanılabiliyor.

Redmi Smart Band 2


Şirketin duyurduğu bir başka ürün de Redmi Smart Band 2 oldu. 569 TL’lik fiyatla satışa çıkması beklenen ürün akıllı bileklik pazarının yeni oyuncularından biri olacak. Akıllı saatlerden farklı olarak daha hafif bir yapı sunan ürün, 14,9 gram ağırlığında. 1.47 inç’lik ekran büyüklüğünün yanı sıra 10 mm’den ince bir yapı sunulmuş. Redmi Watch 3’te olduğu gibi 5 ATM seviyesine kadar suya dayanıklı olan bileklik, 14 günlük batarya ömrü sunuyor. Sağlık ve spor noktasında gelişmiş bir akıllı saat ya da bilekliğe göre daha kısıtlı özelliklere sahip olan ürün kalp ritmini takip edebiliyor, kullanıcıların spor yaparken farklı modlar arasında tercih yapabilmesini sağlıyor.