18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.12.2023 16:07 | Son Güncelleme: 18.12.2023 16:17

'Sanatsal özgürlük' Twitch'e fazla geldi

Sosyal medya platformu Twitch, geçen çarşamba paylaşımlarda artık sanatsal çıplaklığa izin vereceğini duyurduktan sonra platforma erotik görüntüler yağınca, cuma günü U dönüşü yaptı. Bir açıklamayla eski kurallara geri dönüldüğünü duyuran şirket yönetimi "Galiba çok ileri gittik" dedi
'Sanatsal özgürlük' Twitch'e fazla geldi

Amazon'un sahibi olduğu yayın platformu Twitch, geçen hafta kapsamlı bir cinsel içerik politikası açıklayıp yasaklı paylaşımlara bundan sonra izin verileceğini ilan etti. Ancak çok kısa süre içerisinde özellikle yapay zeka tarafınadan üretilmiş görüntüler platformu adeta istila etti. Site yönetimine şikayetler yağınca yeni cinsel içerik politikası 48 saat geçmeden yürürlükten kaldırıldı. 

Twitch CEO'su Dan Clancy yaptığı açıklamada "Düşününce, bu değişiklikle çok ileri gittiğimize karar verdik. İzin verilen bazı görüntüler toplum tarafından endişeyle karşılandı. Gerçek ya da kurgu fark etmez, bundan böyle Twitch'te çıplaklığa izin verilmeyecek" dedi.

Twitch'in geçen hafta açıkladığı yeni kurallarda, insan vücudunun hangi bölümlerinin hangi şekilde tasvir edilebileceği ya da edilemeyeceği ayrıntılı olarak tarif ediliyordu. Kullanıcılardan da içerikleri izlemeden önce onay vermeleri talep ediliyordu. Ancak yapay zeka üretimi çıplak görüntüler platformun sanat kategorisine öyle büyük bir çıkarma yaptı ki, Twitch yönetimi işin içinden çıkamadı.

"Keşke önceden tahmin edebilseydik"

"Dijital görüntüler kendine has, benzersiz bir zorluk teşkil ediyor" diyen CEO Clancy, çoğu zaman dijital olan ile gerçek fotoğrafı birbirinden ayırmanın çok zor olduğunu söyledi. Clancy 48 saatlik skandalda yönetimin payı olduğunu da kabul ederek "Keşke sonucu önceden tahmin edebilseydik" sözleriyle günah çıkardı.