18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.10.2023 21:47 | Son Güncelleme: 29.10.2023 21:53

Spider-Man 2 PlayStation'ın en hızlı satan oyunu oldu

Sony, son Spider-Man sürümünün PlayStation tarafından üretilmiş en hızlı satan video oyunu olduğunu açıkladı
Spider-Man 2 PlayStation'ın en hızlı satan oyunu oldu

Sony, bir blog yazısında Spider-Man 2'nin ilk 24 saat içinde 2,5 milyondan fazla fiziksel ve dijital kopya sattığı belirtildi. PlayStation'ın sahibi olduğu Insomniac Games tarafından geliştirilen oyun, PS5 için piyasaya sürüldüğünden bu yana övgü dolu eleştiriler aldı.

Ancak, ana hikayesinin tamamlanması yaklaşık 15 saat sürdüğü için uzunluğu konusunda bazı eleştirilerle karşılaştı. Bu süre, video oyunları için oldukça tipik bir süre olan yan içeriklerle birlikte yaklaşık 40 saate kadar uzanıyor, ancak Baldur's Gate 3 gibi bu yıl piyasaya sürülen bazı oyunlar potansiyel olarak yüzlerce saat oynanabiliyor.

Serinin üçüncü oyunu

Spider-Man 2'nin ismine rağmen, aslında 2018 ve 2020'deki sürümlerin ardından serinin üçüncü oyunu. Önceki oyunlarda olduğu gibi bu son versiyon da sanal bir New York şehrinde geçiyor, ancak oyuncular ilk kez Peter Parker ya da Miles Morales olarak oynayabiliyor.


PlayStation'ın ticari operasyonlar başkanı Eric Lempel, "Insomniac Games, ilgi çekici ve yenilikçi oyun deneyimleri sunma konusunda kendisini inanılmaz derecede yüksek standartlara bağlı tutuyor. Hayranlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu muhteşem macerada Peter ve Miles olarak oynamaktan keyif aldığınızı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Mario ve Sonic'le beraber geldi

Spider-Man 2, geçen haftalarda piyasaya sürülen ve aralarında oyun ikonları Mario ve Sonic'in yeni oyunlarının da bulunduğu bir dizi yüksek profilli oyundan biriydi. Super Mario Bros Wonder ve Sonic Superstars, 30 yılı aşkın bir süredir ilk kez aynı hafta içinde oyun çıkaran iki rakip olarak vitrinde yer aldı.

Spider-Man 2, şu anda Metacritic'te en yüksek puan alan PlayStation 5 oyunlarından biri. PS5'te yılın en büyük fiziksel lansmanı olmasına rağmen, oyun henüz sadece üç günde 10 milyondan fazla kopya satan Legend of Zelda: Tears of the Kingdom'ın baş döndürücü satış rakamına ulaşamadı. Nintendo tarafından Mayıs ayında piyasaya sürülen bu oyun, 2023 yılında İngiltere'de piyasaya sürülen en büyük fiziksel video oyunu olmaya devam ediyor.