27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.07.2023 20:58 | Son Güncelleme: 21.07.2023 21:12

Süre aşılırsa Google hesapları silinecek

Google, servisleriyle ilgili politikalarında önemli bir değişikliğe gitti. Kullanıcılarına mail yoluyla bilgi veren teknoloji devi, Google hesaplarını iki yıl boyunca hiç kullanmayanların hesaplarının otomatik olarak silineceğini duyurdu
Süre aşılırsa Google hesapları silinecek

Google, aktif olarak kullanılmayan hesapları azaltmak için yeni bir karar aldı. Şirket, iki yıl süresince Google hesabına erişmeyen kullanıcıların hesaplarını kalıcı olarak sileceğini duyurdu. Halihazırda bu süreyi dolduranların hesaplarına ise hemen dokunulmayacak ve kullanıcılara yıl sonuna kadar süre verilecek.  İki yıl içinde bir kez bile olsa hesabına erişenler için bu karar bağlayıcı olmayacak ve hesaplarını kullanmaya devam edebilecek. 

İşte Google'dan kullanıcılarına gelen o açıklama:

"Google, yerleşik güvenlik korumalarımız sayesinde Google Hesabınıza yetkisiz erişimi engelleyerek sizi ve özel bilgilerinizi güvende tutmak için her gün büyük çaba harcar. Sizi güvende tutmak, kişisel dosyalarınızı ve bunlarla ilişkili verileri saklama süremizi en aza indirmek için ürünlerimiz genelinde güçlü gizlilik uygulamalarına sahip olmak anlamına gelir. Hizmetlerimizi artık kullanmıyor olsanız bile özel bilgilerinizi korumak ve hesabınıza yetkisiz erişimi önlemek istiyoruz.

Bu nedenle, Google Hesaplarında etkin olmama süresini tüm ürün ve hizmetlerimizde iki yıl olarak güncelliyoruz. Bu değişiklik bugün uygulanmaya başlayacak ve etkin olmayan, yani iki yıldır oturum açılmamış veya kullanılmamış tüm Google Hesapları için geçerli olacak. Etkin olmayan hesaplar ve içerikleri 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren silinebilecek.

Bunun sizin için anlamı:

  • Son iki yılda Google Hesabınızda işlem yaptıysanız veya hesabınızı kullanarak herhangi bir Google hizmetinde oturum açtıysanız bu değişiklikler sizi etkilemez.
  • Değişiklikler bugün yürürlüğe girse de hesap silme işlemlerine Aralık 2023 tarihinden önce başlanmayacaktır.
  • Hesabınızın etkin olmadığı kabul edilirse herhangi bir işlem yapmadan veya hesap içeriğini silmeden önce hem size hem de kurtarma e-postalarınıza (eklenmişse) birkaç hatırlatma e-postası göndeririz. Bu hatırlatma e-postaları, hesabınızla ilgili herhangi bir işlem yapılmadan en az 8 ay önce gönderilir.

Silinen Google Hesabı'nın Gmail adresi yeni bir Google Hesabı oluşturulurken tekrar kullanılamaz. Google Hesabı'nı etkin tutmanın en basit yolu, hesapta en az iki yılda bir kez oturum açmaktır. Son iki yıl içinde Google Hesabınızda oturum açtıysanız hesabınız etkin olarak kabul edilir ve silinmez"

Google hesapları etkin tutmak için bunları yapın:

  • E-posta okuma veya gönderme
  • Google Drive'ı kullanma
  • YouTube videosu izleme
  • Fotoğraf paylaşma
  • Uygulama indirme
  • Google Arama’yı kullanma
  • Google ile oturum açma özelliğini kullanarak bir üçüncü taraf uygulamasında veya hizmetinde oturum açma