08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.07.2024 20:24 | Son Güncelleme: 23.07.2024 20:33

Telegram Hamster Kombat akımından güç aldı, kullanıcı sayısı 1 milyara dayandı

Notcoin ve Hamster Kombat gibi oyunlarla milyonlarca oyuncunun ilgisini çeken Telegram, kullanıcı sayısının 950 milyona ulaştığını ve bu yıl 1 milyar kullanıcıya ulaşmayı hedeflediğini açıkladı
Telegram Hamster Kombat akımından güç aldı, kullanıcı sayısı 1 milyara dayandı

Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, kendi kanalı üzerinden yaptığı açıklamada popüler mesajlaşma platformunun aylık 950 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Telegram, 950 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı. Pavel Durov, 1 milyardan fazla kullanıcıya ulaşmayı hedeflerini söyledi. Şirketin kurucusu bu ay web3 sayfalarını destekleyen bir uygulama mağazası ve uygulama içi tarayıcı çıkarmayı planladıklarını söylemişti.

Hedef 1 milyar kullanıcıyı geçmek

Pavel Durov, web3 teknolojisinin Telegram’da benimsenmesini hızlandırıyor gibi görünüyor. Telegram, kripto paraları ve blockchain girişimlerini uzun süredir destekliyor ancak 2018'deki ilk coin teklifi başarısız olduktan sonra ilerleme süreci yavaşladı. Aralık 2022’de kullanıcı adları TON blockchain ile açık artırmaya çıkartıldı.

Şirket o zamandan beri geliştiricilerin işlemler için kripto para birimini kullanan mini uygulamalar ve oyunlar geliştirmelerine yardımcı olmaya odaklandı.

Bu yıl, toncoin dağıtarak reklam gelirini kanal sahipleriyle paylaşmaya başladı. Bu ayın başlarında Telegram, kanal sahiplerinin indirimli fiyatlardan reklam satın almaları veya kripto para ticareti yapmaları için yıldızları toncoine dönüştürmesine izin vermeye başladı.

Kaspersky’nin raporuna göre, dolandırıcılar aktif olarak toncoinleri çalmanın yollarını arıyorlar. Telegram, bu tür dolandırıcılıkları azaltmak için yakında herkese açık hesaplarda kayıt tarihi ve asıl ülke gibi detayları göstermeye başlayacak.