29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.07.2023 22:34 | Son Güncelleme: 31.07.2023 22:38

Threads tutunamadı kullanıcılarının yarısını kaybetti

Meta, Twitter'a (yeni adıyla X) meydan okuyarak benzer bir uygulama olan Threads'i yayına almış ve 5 günde 100 milyonu aşkın kullanıcıya ulaşmıştı. Ancak bu başarıyı sürdüremeyen Threads kısa sürede ilgiyi kaybedince kullanıcıların yarısı platformu terk etti
Threads tutunamadı kullanıcılarının yarısını kaybetti

Meta CEO'su Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, şirketin Twitter'a cevabı olan Threads'in ilk haftasında platforma kaydolan kullanıcıların yarısından fazlasını elinde tutamadığını kabul etti. 

Reuters'ın bir şirket toplantısının ses kaydına dayandırdığı haberine göre Zuckerberg, Meta çalışanlarına Threads'in kullanıcıları yeni platformda tutma noktasında 'iyi olmadığını' belirtirken, buna karşın şirket yöneticilerinin beklentilerinden daha iyi bir noktada olduğuna vurgu yaptı.

Zuckerberg, "Açıkçası, 100 milyondan fazla insan kaydolursa, ideal olarak hepsinin ya da hatta yarısının burada kalması harika olur" dedi, ancak platformun henüz o noktada olmadığını da belirtmeyi ihmal etmedi.

Yeni kampanyalar olacak

Meta CEO'sunun açıklamaları, Threads'in rekor kıran lansmanından bu yana kullanıcılarının yarısından fazlasını kaybettiğini gösteriyor. Şirketin Baş Ürün Sorumlusu Chris Cox'un çalışanlara verdiği bilgiye göre Facebook, Instagram uygulamasından Threads'e daha fazla yönlendirme yapacak ve Threads'i canlı tutmaya çalışacak. 

Etkileşiminin yüzde 70'ini kaybetti

Pazar istihbarat firması Sensor Tower tarafından geçtiğimiz Cuma günü açıklanan verilere göre, Threads'in kullanıcı etkileşimi lansmanından iki hafta sonra yüzde 70 oranında düştü. Sitenin günlük aktif kullanıcı sayısı, açıldığı hafta 44 milyondan 13 milyona düşerken, uygulamada geçirilen ortalama süre de 19 dakikadan dörde geriledi.

Bu düşüşü durdurmak için Threads, Twitter (yeni adıyla X) ile aynı seviyeye getirmek için çok talep edilen bir dizi özellik ekliyor. Bu eklemelerin en büyüğü, yalnızca kullanıcının takip ettiği hesaplardan gelen gönderileri kronolojik sırayla görüntüleyen ve en son gönderilerin en üstte göründüğü bir "takip akışı" oldu.

Masaüstü sürümü bekleniyor

Diğer eklemeler arasında çeviriler ve bildirimleri filtreleme yolları yer alıyor. Söz verilen ancak henüz gelmeyen önemli bir özellik de uygulamanın masaüstü ya da web versiyonu. Threads şu anda yalnızca iPhone ve Android cihazlardaki mobil uygulamaları aracılığıyla kullanılabiliyor.

Uygulamanın lansmanından günler sonra, Instagram şefi Adam Mosseri bu özelliklerin çoğunun eksikliği hakkında yorum yaptı: "Özellikler ve zaman arasında her zaman hassas bir denge vardır. Daha fazlasını yapmak istedik ama fırsatımız olmadı" sözlerini kaydetti.