19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.09.2023 10:21 | Son Güncelleme: 22.09.2023 10:48

Türkiye'de hizmet vermeye hazırlanan SpaceX iş ilanı açtı

SpaceX'in uydudan yüksek hızda internet erişimi sağlayan hizmeti Starlink, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) Türkiye'de kullanıma sunulması için resmi başvuruda bulundu. Şirket aynı zamanda müşteri temsilcisi pozisyonu için iş ilanı açtı. İşte aranan özellikler ve başvuru koşulları
Türkiye'de hizmet vermeye hazırlanan SpaceX iş ilanı açtı

SpaceX'in sahibi Elon Musk, geçtiğimiz günlerde New York'taki Türkevi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Bu görüşmede Musk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Starlink uydu hizmetleri konusunda Türkiye ile iş birliği yapmayı arzu ettiğini belirtti. Zirve sonrası SpaceX, Starlink hizmetine lisans alabilmek için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) resmi başvuruda bulundu.

Türkiye'de hizmet vermeye hazırlanan şirket şimdiden Türkçe ve İngilizce bilen müşteri temsilcisi pozisyonu için iş ilanı açtı. Farklı vardiyalarda hatta tatillerde çalışmaya müsait personel arayan SpaceX, ücret için ise saatlik 22-24,5 dolar ücret vereceğini duyurdu. Pozisyonun uzaktan çalışmaya uygun olmadığına ve işe alım durumunda taşınma gerektireceği belirtildi. İşte SpaceX'in ilanında öne çıkan ve aranan özellikler: 

  • Lise diploması veya denklik belgesi
  • Ön saflarda müşteri destek rolünde 1 yıldan fazla deneyim
  • İyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek
  • Tatillerde çalışmaya müsait olmalı

Aşağıdaki vardiyaların bir veya daha fazlasında günde 10-12 saat çalışmaya uygun olmalıdır:
1. vardiya: Alternatif Hafta İçi Programı (06:00 – 18:00)
Pazartesi - Perşembe / Pazartesi - Çarşamba

1. vardiya: Alternatif Hafta Sonu Programı (06:00 – 18:00)
Perşembe -Pazar / Cuma - Pazar

3. vardiya: Alternatif Hafta İçi Programı (18.00 – 06.00)
Pazartesi-Perşembe / Pazartesi-Çarşamba
3. vardiya: Alternatif Hafta Sonu Programı (18.00 – 06.00)
Perşembe -Pazar / Cuma-Pazar

Maaş ve sosyal haklar

Seviye 1: Saatlik 22,00 ABD Doları
Seviye 2: Saatlik 24,50 ABD Doları/saat

Yukarıda belirtilen taban maaşın SpaceX'teki toplam kazancınızın sadece bir parçası olduğuna dikkat çeken şirket; çalışanların performansı bağlı olarak ayrıca şirket hissesi, hisse senedi opsiyonları veya uzun vadeli nakit prim kazanabileceğine dikkat çekti. Kapsamlı sağlık sigortasını hakkı veren SpaceX, çalışanların 3 hafta ücretsiz, en az 10 gün ücretli tatilin yanı sıra ebeveyn izni kullanabileceğini belirtti. 

Görev tanımı

Bu rolde, müşteri sorunlarını önceliklendirecek ve çözeceksiniz. Trendleri analiz edecek, boşlukları belirleyecek ve müşterilerimizin deneyimini iyileştiren basit, etkili destek müdahaleleri tasarlayacaksınız. Hızlı ve proaktif hareket eden, müşterilerimizin başarısı takıntı haline getiren mükemmel sorun çözücüler arıyoruz.

İş ilanına ve diğer detaylara ulaşmak için buraya tıklayın.