01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.10.2022 19:44 | Son Güncelleme: 04.10.2022 20:50

Twitter, tweet düzenleme seçeneğini kullanıcılara sunmaya başladı

Geçtiğimiz ay boyunca tweet düzenleme güncellemesini test eden Twitter, yeni özelliğini Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki Blue abonelerine sunmaya başladı
Twitter, tweet düzenleme seçeneğini kullanıcılara sunmaya başladı

Twitter, tweet düzenleme seçeneğini sunmaya başladı. Ancak uygulama şu an sadece Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki Twitter Blue aboneleri tarafından kullanılabiliyor. Yeni özellik yakında ABD'de kullanıma sunulacak. 

Twitter şu an için aylık 2,99 dolarlık bir abonelik ücretiyle kullanılan Twitter Blue'ya abone olmayanlar için bu özelliğin kullanılabilir olduğundan söz etmedi. Özellik tüm kullanıcılara açık bir hale gelene kadar Blue üyeleri tweetlerini silmek zorunda kalmayıp düzenleyerek kullanabilecek.

Dezenformasyon engellenecek

Kurulduğu günden bu yana kullanıcıların beklediği özellik, iyi niyetli bir tweet’i yanıltıcı bir içerikle değiştirebilmesi gibi nedenlerle erteleniyordu. Twitter bu konuda da önlem aldı. Kullanıcıların orijinal tweet'leri yayınlandıktan sonra sadece 30 dakika içinde değişiklik yapmalarına izin verilecek. Düzenleme yapılan tweet’lerde bunu belirten etiketler olacak. Ayrıca bu etikete tıklanarak düzenlemelerin geçmişi görülebilecek.