29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.04.2023 20:03 | Son Güncelleme: 25.04.2023 20:15

WhatsApp hesabı birden fazla telefonda kullanılabilecek

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp yayınladığı bir gönderide, WhatsApp kullanıcılarının yeni güncelleme ile birlikte birden fazla telefonu WhatsApp hesaplarına bağlayabileceklerini duyurdu. Peki birden fazla telefonda aynı WhatsApp hesabı nasıl kullanılabiliyor?
WhatsApp hesabı birden fazla telefonda kullanılabilecek

Kullanıcılardan gelen yoğun istek sonrası WhatsApp, yeni bir özelliği hayata geçirdiğini ve yeni güncelleme ile birlikte kullanıcıların WhatsApp hesaplarını çıkış yapmadan farklı telefonlarda da kullanabilmesine izin vereceklerini paylaştı. 

Şirketin blog yazısında ilgili güncelleme ile ilgili "Bağlantılı her telefon WhatsApp'a bağımsız olarak bağlanarak kişisel mesajlarınızın, medyanızın ve aramalarınızın uçtan uca şifrelenmesini sağlar ve birincil cihazınız uzun süre etkin değilse, tüm yardımcı cihazlardan otomatik olarak çıkışınızı yaparız" deniyor.

Şifreli mesajlaşma uygulamaları konuşmaları gizli tutmanın popüler bir yolu. WhatsApp'ın yanı sıra Meta, Facebook Messenger'da da şifreli bir yapı kullanıyor. 

WhatsApp birden fazla telefonda nasıl çalışır?

Tamamlayıcı cihazları bağlamak için kullanıcılar birincil telefon numarasına tek seferlik bir kod alacak. WhatsApp, hesapları bağlamanın eski yolu olan QR kodu taramaya kıyasla hesap bağlamaya yönelik bu alternatif yaklaşımı kullanıcılar için "daha erişilebilir" olarak nitelendirdi.

WhatsApp, güncellemenin küresel olarak yayınlanmaya başladığını ve kullanıcıların yeni özelliği önümüzdeki haftalarda uygulamalarında görebileceklerini söyledi.

Whatsapp dört farklı ek cihaza bağlanabiliyor

WhatsApp geçtiğimiz yıl, insanların kesintisiz iletişim için bir WhatsApp hesabına dört adede kadar telefon dışı ek cihaz bağlamasına olanak tanıyan çoklu cihaz özelliklerini uygulamaya koydu.