14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.11.2022 17:01 | Son Güncelleme: 17.11.2022 18:47

WhatsApp'a anket uygulaması özelliği eklendi

WhatsApp uzun süredir test ettği anket özelliğini duyurdu. Kullanıcılar bu özellikle istediğiniz konu hakkında bir anket başlatabilecek. Anket özelliği iOS ve Android telefonlarda kullanılabiliyorken şu an WhatsApp Web'te kullanılamıyor
WhatsApp'a anket uygulaması özelliği eklendi

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a yeni bir özellik eklendi. Bir süredir beta sürümlerinde test edilen anket özelliğinin başarılı olmasının ardından mesajlaşma uygulaması Android ve iOS kullanıcılar için anket uygulaması özelliğini entegre etti. WhatsApp'ın bu özelliği sayesinde kişilerarası veya dahil olduğunuz gruplar üzerinden anket oluşturup paylaşım yapabilecek. 

 WhatsApp Anketleri özelliği, kullanıcıların 12 seçeneğe kadar bir anket oluşturmasına olanak tanıyacak. Aynı cevap seçeneği tekrar yazıldığı takdirde platform kullanıcıları uyaracak. Şu an WhatsApp Web için özellik mevcut değil. Öte yandan ankete oy vermek isteyen kullanıcılar bir veya daha fazla seçeneğe de oy verebilir.

Anket özelliği nasıl kullanılır?

Mesaj yazma kısmına gelip ataç simgesine tıkladıktan sonra anket seçeneğine basıın. Karşınıza çıkan anket oluşturma seçeneğinden soru sorma kısmına gelerek oluşturacağınız soruları belirleyebilir seçenekler kısmından da almak istediğiniz cevapları ekleyebilirsiniz.