27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.08.2023 21:21 | Son Güncelleme: 08.08.2023 21:34

WhatsApp'a yeni bir özellik daha: Görüntülü aramalarda ekranınızı paylaşabileceksiniz

WhatsApp'tan yapılan görüntülü görüşmelerde mobil cihazın ekranını görüşmeye yansıtmaya olanak tanıyan yeni bir özellik duyuruldu. Bu özelliği WhatsApp'ın en güncel sürümünü cihazına yükleyen herkes kullanabilecek
WhatsApp'a yeni bir özellik daha: Görüntülü aramalarda ekranınızı paylaşabileceksiniz

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, görüntülü görüşmeler sırasında ekran paylaşımının WhatsApp'a geleceğini söyledi. Yeni özellik, iOS, Android ve Windows yüklü cihazlarda sorunsuzca kullanılabilecek. Özellik bugün resmi olarak duyurulmuş olsa da son güncellemeyi cihazına indiren kullanıcılar kademeli olarak bu özellikten yararlanabilecek.

Ayrıca WhatsApp, mobil cihazlarda görüntülü aramalar sırasında yatay yönlendirme desteği ekleyerek görüntülü sohbet deneyimini geliştiriyor. Görüntülü aramalar için Yatay Mod ilk olarak Temmuz ayında uygulamanın sürüm notlarında yer almıştı.

Görüntülü arama, Kasım 2016'da platformdaki tüm kullanıcılar için kullanıma sunulduğundan bu yana altı yılı aşkın bir süredir WhatsApp'ın önemli bir parçası. Ancak anlık mesajlaşma uygulaması rekabette geri kalmamak için bu hizmeti kademeli olarak geliştiriyor. Kısa bir süre önce WhatsApp, iOS'a görüntülü aramalar için resim içinde resim desteği getirdi. Ayrıca, video genel olarak birçok kullanıcı için önemli bir iletişim kaynağı olduğundan, sohbetlerde kısa video mesajları paylaşma seçeneğini de etkinleştirdi.

Ekran paylaşımı, tüketicilere yönelik olanlar da dahil olmak üzere bir süredir video konferans uygulamalarının önemli bir özelliği oldu. Örneğin 2021 yılında Apple, FaceTime hizmetini iOS kullanıcılarının ekranlarını yerel olarak paylaşmalarını sağlayan SharePlay ile geliştirdi. WhatsApp bu özelliği Android, iOS ve masaüstü kullanıcılarına sunarak işi bir adım daha öteye taşıdı.