Oxford Üniversitesi'nde yapay zeka profesörü olan Mike Wooldridge, yapay zeka chat programları ile özel bilgilerinizi paylaşmanın akıllıca olmadığını savundu. The Guardian’ın haberine göre Wooldridge, yapay zekayla yapılan sohbetlerin gelecekteki versiyonları için eğitilmesine yardımcı olduğunu söyledi. Yapay zekanın kullanıcılara duymak istediklerini söylediğini belirten Wooldridge, dengeli bir yanıt beklememeleri gerektiğini ekledi.
"Doğrudan gelecek sürüme aktarılıyor"
Yapay zekada insan bilinci aramanın nafile bir çaba olduğunu dile getiren Wooldridge, “Yapay zekanın empatisi ya da sempatisi yok. Bu teknoloji temel olarak size duymak istediklerinizi söylemeye çalışmak üzere tasarlandı” dedi ve şunları ekledi: “ChatGPT'ye yazdığınız her şeyin doğrudan gelecek sürümüne aktarıldığını varsaymalısınız.”
Geri dönüşü yok
ChatGPT'ye çok fazla bilgi verdiğinizi fark ettikten sonra bunun geri dönüşü yok. Wooldridge'e göre yapay zeka modellerinin çalışma şekli göz önüne alındığında, verilerinizi sisteme girdikten sonra geri almak neredeyse imkansız.