29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.09.2022 16:10 | Son Güncelleme: 02.09.2022 16:25

Yeni sosyal medya akımı: Kendinizi tek kelimeyle açıklayın (One Word Tweet)

CNN’in yaptığı hatalı tek kelimelik paylaşımın viral olmasının ardından önce uluslararası firmalar sonra liderler bu akıma katıldı. One Word Tweet ya da One Word Challange olarak adlandırılan akımda amaç kendinizi tek kelime ile açıklamak. İşte Joe Biden'dan Microsoft'a akıma katılanlardan bazıları
Yeni sosyal medya akımı: Kendinizi tek kelimeyle açıklayın (One Word Tweet)

ABD ve Kanada’da hizmet veren bir demiryolu şirketi Amtrak, Cuma günü markalarını tanımlamak için Trains (trenler) diye tbir weet attı. Tek kelimelik tweet, 1,3 binden fazla beğeni topladı ve muhtemelen diğer markaların da kendilerini benzer şekilde tanımladığı bir trendi ateşledi.

Ancak asıl kıyamet CNN’in yaptığı Breaking news (Son dakika haberleri) paylaşımının ardından başladı. Başta sosyal medya kullanıcıları iki kelimelik (tek kelime olması gerekiyor) bu paylaşımla dalga geçse bu tweet kısa sürede viral oldu. Daha sonrasında ise bu akıma diğer şirketler de katıldı.

Akıma göre şirketler, yaptıkları işi ya da firmalarını en iyi şekilde açıklayan 1 kelimeyi Twitter hesaplarından paylaşıyor. CNN’in bunu kasıtlı yapıp yapmadığı bilinmese de milyar dolarlık şirketlerin bu akıma katılmış olması hatta siyesi liderleri de katılımı sosyal medyada gündem oldu.

Microsoft Technology
NBA  Basketball
NASA Universe
Breaking Bad  Science
MCDonalds Clown
Starbucks Coffee
Windows  Windows
Bloomberg  Business
Logitech  Tech
PC Gamer  Computer
Joe Biden  Democracy

 

Kek kelimelik akım (One Word Tweet) nedir?

Sosyal medyada viral olan bu akımdan Tek kelimelik tweet akımı olarak bahsediliyor. ABD merkezli başlatılan tek kelimelik tweet akımında kişi, kurum veya kuruluşlar kendilerini en iyi anlatan kelimeyi tweet olarak atıyorlar. Akıma ünlü şirketler de katıldı. Böylece sosyal medyada viral hale geldi.