03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2023 22:06 | Son Güncelleme: 14.07.2023 22:37

Binance baskılara dayanamadı yüzlerce çalışanını işten çıkardı

ABD’de federal soruşturmalar ve düzenleyicilerin baskılarıyla mücadele eden Binance küçülmeye gidiyor. Şirket, bu çerçevede 1000'i aşkın personelinin işine son verdi 
Binance baskılara dayanamadı yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Binance ABD'de küçülüyor. Devam eden sürecin Binance’in çalışanlarının 3’te 1’inden fazlasını kaybetmesine neden olabileceği aktarıldı. Eski bir Binance çalışanı, müşteri hizmetleri çalışanlarının işten çıkarmadan ağır şekilde etkilendiğini söyledi.

Binance sözcüsünün, çalışanların işten çıkarıldığını doğruladığı ancak kaç kişinin çıkarıldığını söylemeyi reddettiği aktarıldı.

30 kişiydik 8 bini aştık

Binance sözcüsü yaptığı açıklamada "Son altı yılda, dünya genelinde 30 kişiden yaklaşık 8 bin kişilik bir ekibe ulaştık. Bir sonraki büyük boğa döngüsüne hazırlanırken, çevik ve dinamik kalmamızı sağlamak için organizasyon genelinde yetenek yoğunluğuna odaklanmamız gerektiği açıkça ortaya çıktı" sözlerini kaydetti ve küçülmeyi yetenek yoğunluğuna odaklanmaya bağladı.

ABD'de varlığını azaltıyor

Yakın zamanda aralarında şirketin genel danışmanı, strateji müdürü ve soruşturma müdürünün de bulunduğu bir dizi yüksek profilli çalışan kurumdan ayrıldı. Adalet Bakanlığı'nın harekete geçmesinden korkan borsa, yaklaşık 150 kişinin taşındığı ya da işten çıkarıldığı ABD'deki fiziksel varlığını ortadan kaldırmaya karar verdi.

Binance, ABD'de işgücü ayrı olan ve kendi zorluklarıyla karşı karşıya olan Binance.US adında ayrı bir borsaya sahip. SEC davasından sonra da pazar payı düşüşe geçti.