08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.07.2024 23:10 | Son Güncelleme: 02.07.2024 23:17

Binance Türkçe desteğini ve pazarlama çalışmalarını durduruyor

Binance'in global versiyonunda yeni yasaya uyum için Türkçe dil seçeneği kaldırılacak ve Türkiye'deki pazarlama faaliyetleri sonlandırılacak. Binance TR ise hizmet vermeye devam edecek
Binance Türkçe desteğini ve pazarlama çalışmalarını durduruyor

Türkiye’de kripto varlıklar üzerine yapılan yeni düzenlemeler kapsamında, kripto para borsası Binance, Türkiye’deki hizmetlerine devam edeceğini açıkladı. Ancak, Türk kullanıcılara yönelik tüm doğrudan pazarlama faaliyetlerini durduracaklarını belirtti.

Doğrudan pazarlama faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık

Binance tarafından yapılan açıklama, şirketin blog sayfasında yayınlandı. Açıklamada, “Türk kullanıcılarımıza hizmet sunmaya devam edeceğiz. Ancak, yeni düzenlemeler çerçevesinde Türkiye’de doğrudan pazarlama faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık” ifadeleri yer aldı.

SPK'dan izin alma zorunluluğu bulunuyor

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yasa, kripto varlıklara ilişkin önemli düzenlemeler getiriyor. Yasa kapsamında, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının kurulabilmesi ve faaliyete başlaması için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) izin alma zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca, bu hizmet sağlayıcılarının ortaklarının müflis olmaması şartı da getirildi.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, kripto varlık hizmet sağlayıcılığı faaliyeti yürütenlerin, bir ay içinde SPK'dan faaliyet izni almak üzere başvurmaları gerekiyor.

Binance'in açıklaması şöyle:

"Binance olarak, Türkiye'deki kripto varlıklarla ilgili düzenlemeleri yakından takip ediyoruz. Tüm kullanıcılar için uyumlu bir ortam sağlanması adına düzenleyicilerle işbirliğinin önemini çok iyi anlıyoruz. Endüstri için yasal bir çerçeve oluşturulmasının, ekosistemin korunması ve gelişmesi için öneminin farkındayız ve düzenlemeleri destekliyoruz. Bu nedenle, Türkiye ve küresel olarak yasal uyumu sağlamak için gerekli tüm önlemleri almaya devam ediyoruz.

Bu düzenlemeler çerçevesinde, Binance.com'un Türkiye'den erişilebilirliğinin devam edeceğini sizlere temin ederiz. Ancak, hizmetlerimizde bazı önemli değişiklikler olacaktır:

Dil Seçeneği: Türkiye'deki Binance.com hizmetlerinde Türkçe dil seçeneği 3 ay içerisinde kademeli olarak kaldırılacaktır.
Pazarlama Faaliyetleri: Türk kullanıcılar için doğrudan tüm pazarlama faaliyetleri tamamen durdurulacaktır.

Bu değişikliklerin bazı kullanıcılarımızı etkileyeceğinin farkındayız, ancak her zamanki gibi tüm kullanıcılarımızın güvenliği ve memnuniyeti önceliğimiz olacaktır. Tüm kullanıcı fonları güvendedir ve yatırma/çekme işlevleri mevcut olmaya devam edecektir"