02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.03.2024 19:44 | Son Güncelleme: 11.03.2024 19:50

Bitcoin 72 bin doları da aşarak yeni rekorunu kırdı

Talep çılgınlığı artmaya devam ederken Bitcoin akşam saatlerinde 72 bin doların üzerine çıkarak yeni rekorunu geride bıraktı
Bitcoin 72 bin doları da aşarak yeni rekorunu kırdı

En büyük kripto para birimindeki artış aralıksız sürüyor, yavaşlama belirtisi dahi göstermiyor. Yeni haftaya da güçlü başlayan Bitcoin akşam saatlerinde 72 bin dolar seviyesini de ardında bıraktı.

İngiltere'de FCA'nın Londra Borsası'na ilk kez kripto para bağlantılı borsada işlem gören ürünleri listelemesine izin vereceğini açıklamasının ardından Bitcoin yükselişinde vites yükseltirken önce 71 bin dolar seviyesi aşıldı, ardından 72 bin dolar görüldü.

FCA, tanınmış yatırım borsalarının kripto destekli borsa yatırım senetleri veya ETN'ler için Birleşik Krallık'ta listelenen bir piyasa segmenti oluşturma taleplerine itiraz etmeyeceğini söyledi.

FCA'nın bu açıklamalarının da desteği ile Bitcoin fiyatı 72 bin 259 dolara kadar yükseldi. Şu sıralarda 24 saat öncesine göre yüzde 5,450 artıyla 72 bin 194 seviyesinde.

Ethereum da yükselişte

Ether yüzde 2,1 artarak 4.000 doları aşarken son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı. ABD'li düzenleyicilerin bu yıl spot eter ETF'lerinin listelenmesini onaylayabileceği spekülasyonu, fiyatı bu yıl yüzde 75 artırdı.

Dünyanın en değerli kripto para birimini, Fed'in yakında faiz oranlarını düşüreceğine dair beklentiler de destekledi. LSEG verilerine göre, ABD'nin en büyük 10 spot bitcoin borsa yatırım fonuna sermaye akışı 8 Mart'a kadar olan haftada iki haftanın en düşük seviyesine geriledi, ancak yine de neredeyse 2 milyar dolara ulaştı.

DailyFX stratejisti Nick Cawley, "Bitcoin haftaya bir yükselişle başladı ve kripto para alanının geri kalanını da beraberinde yukarı çekti" dedi.

Bitcoin'in 21 milyon token ile sınırlı olan arzı, yarılanma (halving) olayının gerçekleşeceği Nisan ayında daha da daralacak. Her dört yılda bir, yeni arzın dolaşıma girme oranı ve kripto madencileri için ödül yarıya indiriliyor ve bu da fiyatı destekleme eğiliminde.