03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.01.2024 19:06 | Son Güncelleme: 22.01.2024 19:13

Bitcoin ETF heyecanının sönmesiyle 40 bin dolara geri döndü

SEC'in (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) merakla beklenen ETF kararının ardından Bitcoin'de ETF heyecanı kaybolurken lider kripto varlık 40 bin dolar seviyelerine geri döndü
Bitcoin ETF heyecanının sönmesiyle 40 bin dolara geri döndü

Kripto varlıklar, haftanın ilk gününde geleneksel piyasalardaki ralliye rağmen satıcılı seyretti. Bitcoin bugün 40 bin dolar seviyesinin altına yaklaştı. Kriptoların, diğer riskli varlıklar olan ABD ve Avrupa borsalarından negatif ayrışması dikkat çekti. Bugün Avrupa'nın STOXX endeksi yüzde 0,5 yükselirken, Nasdaq 100 vadeli işlemleri yüzde 0,7 artış gösterdi.

Lider kripto varlık ise borsalardaki pozitif havaya rağmen bugün yüzde 3,5'e kadar gerileyerek 40 bin 350 doları gördü. Bitcoin saat 19.00 itibariyle 40 bin 594 dolar seviyelerinde seyretti. Ethereum yüzde 4 gerileyerek 2 bin 300 doların altını görürken daha küçük kripto varlıklarda da satışlar derinleşti.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC)  Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayı ile piyasada yaşanan heyecanın tükenmesi ve kâr satışları düşüşlerde etkili oldu. Onay işleminin ardından lider kripto varlık 45 bin dolar seviyelerine kadar tırmanmıştı.

Bitcoin'de bundan sonra beklenti ne yönde?

Dijital varlık ticareti yapan Orbit Markets'in şef yöneticisi Caroline Mauron, "Yeni ETF girişleri, spekülatif yatırımcıların duyurudan önce aldıkları pozisyonlardaki kâr alımlarını dengeleyemedi. Bu nedenle tüm dijital varlıklarda zayıflık görüyoruz" dedi.

Maorun'a göre, 40 bin dolar önemli bir psikolojik seviye ancak büyük bir tasfiye dalgasını tetikleyecek kırılma beklenmiyor.

Copper Technologies araştırma müdürü Fadi Aboualfa ise, "ETF listelemelerinden sonra piyasa duyarlılığı kesin olarak yavaşladı ve kaldıraç kullanımı yatırımcılar tarafından açılan temkinli pozisyonlara işaret ederek düşme eğilimini sürdürüyor. İşler çok ilginç bir hal almaya başladı" dedi.