02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.01.2024 00:31 | Son Güncelleme: 10.01.2024 01:12

Bitcoin Yatırım Fonları için onay çıktı mı?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), sosyal medya hesabından spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonları'na (ETF) onay verdiğini duyurdu. Ancak SEC Başkanı Gensler, SEC'in X hesabının ele geçirildiğini, spot Bitcoin ETF onayına ilişkin yetkisiz paylaşım yapıldığını kaydetti
Bitcoin Yatırım Fonları için onay çıktı mı?

SEC'in spot bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) yeşil ışık yakıp yakmayacağı merakla beklenirken SEC'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada SEC'in bu fonlara onay verdiği paylaşımı yapıldı. Ancak kısa bir süre sonra SEC Başkanı Gary Gensler bu açıklamayı yalanladı ve hesabın hack'lendiğini dile getirerek herhangi bir 'onay' durumunun olmadığını kaydetti.

Yaklaşık bir düzine şirket ABD'de Bitcoin tarafından desteklenen ETF'leri listelemek için başvuruda bulundu. SEC'in bu başvurulardan en az biri hakkında harekete geçmek için 10 Ocak'a kadar süresi var ve kripto uzmanları, düzenleyicinin bu tarihi bir dizi kararı aynı anda duyurmak için kullanacağını düşünüyor.

Spot destekli bir Bitcoin ETF'sinin işlem görmeye başlayabilmesi için yerine getirilmesi gereken iki teknik gereklilik var. İlk olarak SEC, ETF'leri listeleyecek borsalar tarafından 19b-4 olarak adlandırılan başvuruları imzalamalı. İkincisi, düzenleyici kurumun, BlackRock ve Fidelity'yi de içeren bir liste olan, ihraççıların kayıt başvuruları olan ilgili S-1 formlarını onaylaması gerekiyor.

Bloomberg News'in haberine göre SEC, borsaların başvuruları olan 19b-4'leri bu hafta oylamayı planlıyor. Düzenleyici kurum, ihraççıların başvuruları olan S-1'ler hakkında da aynı zamanda harekete geçebilir ya da geçmeyebilir. SEC'in her iki gerekli onayı da vermesi halinde, ETF'ler bir sonraki iş gününden itibaren işlem görmeye başlayabilir.