10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.11.2023 16:35 | Son Güncelleme: 24.11.2023 16:46

ECB Başkanı Lagard: Oğlum kriptoya yatırdığı parayı kaybetti

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, oğlunun kripto varlıklara yatırım yaptığını ve "neredeyse yatırımının tamamını kaybettiğini" söyledi
ECB Başkanı Lagard: Oğlum kriptoya yatırdığı parayı kaybetti

Christine Lagarde, Frankfurt'ta öğrencilerle buluşmasında yaptığı konuşmada, oğlunun birçok uyarıya rağmen oynaklığı yüksek kripto varlıklarına kendisini dinlemeden yatırım yaptığını söyledi.  Lagarde, "Oğlum yatırdığı paranın neredeyse tamamını kaybetti. Çok fazla değildi ama hepsini kaybetti, yaklaşık yüzde 60'ını kaybetti. Daha sonra onunla konu hakkında tekrar konuştuğumda, isteksizce benim haklı olduğumu kabul etti" dedi.

ECB Başkanı Lagarde, uzun süredir kripto varlıkları "spekülatif" olarak değerlendiriyor, onları suçlular tarafından yasa dışı faaliyetler için sıklıkla kullanılan bir araç olarak tanımlıyordu.

30'lu yaşların ortasında iki oğlu olan  ECB Başkanı "Anlayabileceğiniz gibi, kripto paralar hakkında çok az bir fikrim var. İnsanlar paralarını istedikleri yere yatırmakta özgürdür, insanlar istedikleri kadar spekülasyon yapmakta özgürdürler, ancak insanlar cezai olarak onaylanmış ticaret ve işlere katılmakta özgür olmamalıdır" diye konuştu.