26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.03.2021 14:56 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Dikiş makinesi kadınların hayatını değiştirdi

Pandemide dikiş makinesi satışlarında yüzde 58’lik artış oldu. Pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik krizde kadınlar evde dikiş dikerek geçimlerini sağlama yoluna gittiler
Dikiş makinesi kadınların hayatını değiştirdi

Pandemiyle birlikte evde geçirilen zamanın artmasıyla herkes hobilerine yöneldi veya farklı hobi arayışlarına girdi. Dikiş makinesiyle dikiş dikmek de bu süreçte tercih edilen hobiler arasında ilk sıralarda yer aldı. Pandeminin ilerleyen aylarında ise ekonomik krizin etkisiyle evden yapılan üretimde aile bütçelerine katkı sağlamaya başladı.

Kısa sürede kendilerinin ve yakınlarının ihtiyaçlarını diken, kendi modasını yaratmak için kumaş alıp dikiş dikmeye başlayan kadınların arasında dikişten kazanç sağlamaya başlayan, bunu meslek ya da ikinci meslek edinenler oldu. Singer Türkiye, bu süreçte tüketicilerine her gün düzenli Instagram canlı yayınları yaptı; kendimodaniyarat.com ve YouTube'da Singer TV hesabı üzerinden yüzlerce proje fikri sundu.
Singer Türkiye Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak pandemide evde dikiş diken kadınların hayatının değiştiğini, Hiç dikiş dikmemiş insanlar bile yayınlarımızı izlediğinde dikiş dikme istekleri arttı ve kafalarında farklı fikirler doğdu. Bu videolar sayesinde iş fikri geliştirip, makina alıp, dışarıya iş yapmaya ve para kazanmaya başlayan pek çok kadın oldu. Singer Türkiye olarak 2019’da 250 bin adet olan dikiş makinesi satışlarımız yüzde 58 arttı. Pandemi öncesi dönemde ağırlıklı ev hanımlarından oluşan hedef kitlemiz pandemiyle birlikte değişiklik gösterdi ve home office çalışan ve evde geçirdiği vakti artan beyaz yaka çalışanlar da portföyümüze eklendi. Dikiş hobisi, yalnızca ev hanımlarının ilgi odağı olmaktan çıkarak, vaktini keyifli geçirmek ve bir uğraş edinmek isteyen kişilerin de önceliği oldu. Kadınlar dikiş makinaları ile bir şeyler üretmenin ne kadar keyifli ve faydalı bir hobi olduğunu tecrübe etmiş oldular” sözleriyle anlattı.
Singer Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak