19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 29.04.2022 10:12 | Son Güncelleme: 29.04.2022 10:15

Gizemli hepatit vakaları artıyor: Japonya'da iki çocukta daha saptandı

Japonya'da iki çocukta, enfeksiyon kaynağı belirlenemeyen gizemli hepatit virüsünün tespit edildiği açıklandı
Gizemli hepatit vakaları artıyor: Japonya'da iki çocukta daha saptandı

Sağlık Çalışma ve Refah Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 16 yaşından küçük iki çocukta nedeni bilinmeyen gizemli hepatit vakası saptandığı belirtildi. Karantinaya alınan çocuklardaki semptomların, diğer ülkelerde ortaya çıkan hepatit virüsü belirtilerini taşıdığı kaydedildi.

Bağlantılarına açıklık getirilmedi

Son vakalarla Japonya geneli gizemli hepatit vakası 3'e yükseldi. İlk vaka 25 Nisan'da tespit edilmişti. Kamu yayıncısı NHK, bakanlığın, vakaların birbiriyle olası bağlantısına açıklık getirmediğini aktardı. Bakanlık, ülke geneli yerel idarelerden, benzer belirtiler taşıyan vakaların bildirilmesini talep etti.

Olayın geçmişi

Dünya Sağlık Örgütü, 16 Nisan'da, İngiltere'de 74 çocukta sebebi belirlenemeyen hepatit virüsü tespit edildiğini duyurmuştu. En az 11 ülkeye yayılan virüsün tespit edildiği çocuklarda son bir aydır sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtilerin görüldüğü bildirilmişti.

Hastalığın gizemli veya nedeni belirsiz olarak tanımlanması, akıllara Covid-19 virüsünü getirirken, yeni bir küresel salgın ihtimalini gündeme taşıdı. Covid-19, henüz adı konulmadan önce gizemli bir akciğer rahatsızlığı olarak tanımlanıyordu.