05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.02.2021 13:17 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Öğretmenlere aşı uygulaması başladı, ilk aşıyı Milli Eğitim Bakanı Selçuk oldu

Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 250 bin öğretmen ve eğitimcinin aşılanmasına bugün başlandı. İlk aşıyı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk oldu
Öğretmenlere aşı uygulaması başladı, ilk aşıyı Milli Eğitim Bakanı Selçuk oldu

Yaklaşık 1 milyon 250 bin öğretmen ve eğitim çalışanının aşılanma süreci bugün başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çorum'da Arifegazili İlkokulu'nda öğretmenlerle birlikte ilk doz aşısını yaptırdı. "Öğretmenlerimizin ilgili sağlık kuruluşlarında aşılarının yapılması söz konusu olacak“ diyen Ziya Selçuk, Sağlık Bakanlığı'nın aşı tedarik sürecine dair planlaması hakkında şöyle konuştu: “Biz kendilerine 1 milyon 259 bin çalışanımızın listesini geçtiğimiz haftalarda iletmiştik. Tüm vatandaşlarımız gibi e-Nabız'da ya da 2023'e kısa mesaj göndererek kendilerine nasıl sıra geldiği konusunda bilgi alabilirler. Daha sonra da yine istedikleri şekilde randevu sistemi oluşuyor ve oraya bağlı olarak aşılarının ilk dozunu yaptırabilecekler. İkinci doz içinde aynı şekilde bir uygulama söz konusu olacak."

"Okullarımız yüz yüze eğitime hazır"

1 Mart'ta başlayacak yüz yüze eğitime de değinen Bakan Selçuk, şunları kaydetti: “Okullarımız hazır. Okulum Temiz Belgesi'ni okullarımızın tamamına yakını almış durumda. Bu bildiğiniz gibi bir dış denetimle gerçekleştirilebiliyor, Okulum Temiz Belgesi alabilmesi dış denetime tabi. O yüzden de bu belgeyi belirli prosedürler çerçevesinde veriyoruz ve buna hazırız. Diğer okullarımız açılacak. Bu anlamda, biliyorsunuz, dünyada da aşılama yeni başlıyor. Birçok ülke okulunu açmaya başladı. Bugünlerde tekrar tekrar duyuyoruz. Çok sayıda ülke okulları tümüyle açtığı konusunda duyuruda bulunuyorlar ama dünyada hiçbir ülkede tüm ülkenin aşılandığı dolayısıyla tüm öğretmenleri aşılandığı bir durumda söz konusu değil."