29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.01.2024 18:26 | Son Güncelleme: 29.01.2024 18:29

3 ABD askerinin öldüğü saldırı sonrası İngiltere'den açıklama

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırının ardından Orta Doğu'daki gerilimden endişe duyduklarını belirterek, İran'a bölgedeki gerilimi düşürme çağrısı yaptı
3 ABD askerinin öldüğü saldırı sonrası İngiltere'den açıklama

İngiltere'nin kuzeydoğusunu ziyaret eden Sunak, burada yaptığı açıklamada, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne İHA ile düzenlenen saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Sunak, "Endişeliyiz ve İran'ı bölgedeki gerilimi azaltmaya devam etmeye çağırıyoruz" ifadesini kullandı. Son birkaç gündür yaşananları kesinlikle kınadıklarını vurgulayan Sunak, düşüncelerinin olaydan etkilenenler, hayatını kaybedenler, aileleri ve yaralılarla olduğunu dile getirdi.

İngiliz Başbakan, "Bölgeye istikrar ve barış getirmek için müttefiklerimizin yanında kararlılıkla duruyoruz ve bunun için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Joe Biden, dün ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne tek yönlü insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askerinin öldüğünü duyurmuştu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da saldırıda 34 kişinin de yaralandığını bildirmişti.

Ürdün hükümeti ise ABD kuvvetlerine yönelik saldırının ülke topraklarında değil Suriye topraklarında bulunan Tenef Üssü'nde gerçekleştiğini açıklamıştı.

Irak'ta İran destekli Şii milis yapıların yer aldığı "Irak'ta İslami Direniş" grubu, ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üssüne insansız hava aracıyla düzenlenen ve 3 ABD askerinin öldüğü saldırıyı kendilerinin düzenlediğini öne sürmüştü.

Kaynak: AA