28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.02.2024 20:43 | Son Güncelleme: 18.02.2024 21:00

355 milyon dolar para cezasına çarptırılan Donald Trump ayakkabı satmaya başladı

ABD'de yeniden Cumhuriyetçilerin başkan adayı olması beklenen Donald Trump, hakkında verilen 355 milyon dolarlık para cezası sonrası kameraların karşısına yeni ayakkabı markasıyla çıktı
Fotoğraf: Getty Images
Fotoğraf: Getty Images

Yeniden ABD Başkanı olmak için kampanya yürüten Donald Trump, dolandırıcılık davasında yaklaşık 355 milyon dolar ceza almasından hemen sonra kameralar karşısına geçip yeni ayakkabı markasını tanıttı. Kendi spor ayakkabı markasını çıkaran Trump, Philadelphia'da düzenlenen Sneaker Con etkinliğinde elindeki "Asla Boyun Eğme" isimli ayakkabıyı göstererek "Bunu yapmayı uzun zamandır istiyordum" dedi. Etkinlikte bazı kesimlerin yuhalayarak tepki gösterdiği eski ABD Başkanı, kendisine milyonlarca dolar ceza veren Yargıç Arthur Engoron'u yerden yere vurdu.

Parlak altın renginde ve üzerinde ABD bayrağı olan ayakkabıların fiyatı 399 dolar olarak açıklandı. Trump ayrıca Victory47 ismiyle 99 dolara satılan bir de parfüm çıkardı.

Trump'ın kampanyası ürünlerin seçim süreciyle bağlantılı olmadığını söylese de kampanya yetkilileri ayakkabı ve parfümün reklamını kendi sosyal medya hesaplarında yaptı.

Trump'a ceza yağdı

ABD’nin New York eyaletinde Trump hakkında açılan emlak dolandırıcılığı davasında Manhattan Yüksek Mahkemesi Yargıcı Arthur Engoron, Trump’ın 354,9 milyon dolar ceza ödemesi gerektiğine hükmetmişti. Engoron, eski ABD Başkanı’nın çocukları Donald Trump Jr. ve Eric Trump’ın her birine 4'er milyon dolar, şirketin eski mali işler müdürüne de 1 milyon dolar para cezası verdi.

Davadaki toplam 364 milyon dolar para cezasının yanı sıra Trump'a 3 yıl, çocuklarına da ikişer yıl New York’taki şirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapmalarına ve bankalardan kredi almalarına yasak getirildi.

Trump, ocak ayının sonunda "E. Jean Carroll" adlı kadına tecavüz ve hakaret davasında 83 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Eski ABD Başkanı’nın son davada aldığı ceza ile birlikte ödemek zorunda olduğu tazminat rakamı 438 milyon dolara ulaştı.

Forbes dergisine Trump'ın net serveti Eylül 2023 itibarıyla 2,6 milyar dolar civarında. Verilen kararların ardından Trump’ın yatırım araçlarındaki paylarını satması bekleniyor.