18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.12.2023 18:14 | Son Güncelleme: 02.12.2023 18:27

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: İsrail'in savaş hukukuna uyması zorunlu

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, 7 günlük insani ara sonrası Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başlayan İsrail'in uluslararası insancıl hukuka ve savaş hukukuna uymasının zorunlu olduğunu belirtti. Borrell, "Bu sadece ahlaki bir yükümlülük değil, aynı zamanda hukuki bir yükümlülük" dedi
AB Yüksek Temsilcisi Borrell: İsrail'in savaş hukukuna uyması zorunlu

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze'de insani aranın ardından İsrail'in saldırılarının yeniden başlamasıyla ilgili, İsrail'in uluslararası insancıl hukuka uymasının zorunlu olduğu mesajını verdi.

Borrell, X hesabından İsrail'in Gazze'deki saldırılarının yeniden başlaması ve sivil kayıpların artmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "İsrail'in meşru müdafaa hakkını nasıl kullandığı önemli. İsrail'in uluslararası insancıl hukuka ve savaş hukukuna saygı duyması zorunludur. Bu sadece ahlaki bir yükümlülük değil, aynı zamanda hukuki bir yükümlülüktür" ifadesini kullandı. İnsani araların devam ettirilmesi gerektiğini belirten Borrell, "Aynı zamanda tüm Filistin toprakları için kapsamlı bir siyasi çözüme doğru çalışılmalıdır" değerlendirmesinde bulundu. Batı Şeria'daki duruma da değinen Borrell, burada Filistinlilerin öldürülmesinden esef duyduğunu ifade etti.

 

Kaynak: AA