18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 30.04.2023 12:03 | Son Güncelleme: 30.04.2023 12:08

ABD Başkanı Biden: Güney Kore ile ittifakımız ortak inançlara dayanıyor

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Güney Kore ile ittifaklarının 70 yılda güçlendiğine değinerek, bunun nedeninin ortak inançlardan geldiğini belirtti
ABD Başkanı Biden: Güney Kore ile ittifakımız ortak inançlara dayanıyor

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesiyle Güney Kore arasındaki ittifakın demokrasi, güvenlik ve her şeyden önce de özgürlük gibi ortak inançlara dayandığını açıkladı. Biden, ABD başkanlık makamına ait POTUS kullanıcı isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Güney Kore’yi, Kore Cumhuriyeti olarak anmayı tercih ederek, Washington ile Seul arasındaki ittifakın demokrasi, güvenlik ve her şeyden önce de özgürlük gibi ortak inançlardan meydana geldiğini belirtti. 

Biden, aynı paylaşımda yer verdiği videodaki konuşmasında da "Güçlü ittifakımızı, geleceğimizin ortak vizyonunu ve Kore Cumhuriyeti ile ABD'yi birleştiren derin dostluğu kutluyoruz” ifadesini kullandı. Son 70 yılda ittifaklarının daha da güçlendiğini ve kapasitesinin arttığını kaydeden Biden, ABD ile Güney Kore halkları arasındaki işbirliği ve birbirlerine karşı taahhütlerinin ve ortaklıklarının her alanda daha da derinleşerek geliştiğini vurguladı. Biden, iki ulusun da demokratik değerlerde birleştiğini ifade etti.

Kaynak: AA