12 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.10.2023 17:19 | Son Güncelleme: 23.10.2023 08:17

ABD Başkanı Biden: Masum Filistinlilerin insanlığını görmezden gelemeyiz

ABD Başkanı Biden, sosyal medyadan İsrail-Hamas savaşına ilişkin bir açıklama yaptı. İsrail'in meşru müdafaa hakkı olduğunu yineleyen Biden, "Sadece barış içinde yaşamak isteyen masum Filistinlilerin insanlığını görmezden gelemeyiz" ifadesini kullandı
ABD Başkanı Biden: Masum Filistinlilerin insanlığını görmezden gelemeyiz

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-Hamas savaşının 16. gününde X hesabı üzerinden bir mesaj yayınladı. İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu bir kez daha tekrar eden Biden, Filistinli sivillerin görmezden gelinemeyeceğini belirtti. Biden'ın açıklamaları şöyle:

  • İsrail'in kendini savunma hakkı var. Bugün ve her zaman halkını korumak için ihtiyaç duydukları şeylere sahip olduklarından emin olmalıyız.
  • Aynı zamanda Başbakan Netanyahu ve ben İsrail'in savaş kanunlarına göre nasıl hareket etmesi gerektiği konusunu görüştük. Bu da savaşta sivilleri ellerinden geldiğince korumak anlamına geliyor.
  • Sadece barış içinde yaşamak isteyen masum Filistinlilerin insanlığını görmezden gelemeyiz. İşte bu nedenle Gazze'deki Filistinli sivillere yönelik ilk insani yardım sevkiyatı için bir anlaşma sağladım.
  • Ve iki devletli çözümden vazgeçemeyiz.