23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.03.2023 09:15 | Son Güncelleme: 31.03.2023 09:38

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy: Netanyahu'yu destekliyorum

Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, İsrail'deki tartışmalı yargı reformu için özgür toplumlarda ateşli ve açık tartışmalar olabileceğini belirterek, "İsrail buna bir istisna değil. Başbakan Netanyahu'yu destekliyorum" dedi
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy: Netanyahu'yu destekliyorum

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy, İsrail'deki yargı reformuyla ilgili tartışmalar kapsamında Başbakan Binyamin Netanyahu'ya destek verdi. Netanyahu'nun İsrailli bir vatansever, devlet adamı ve ABD'nin büyük bir dostu olduğunu belirten McCarthy, "Özgür toplumlarda ateşli ve açık tartışmalar olur. İsrail buna bir istisna değil. Başbakan Netanyahu'yu destekliyorum ve Amerika'nın İsrail'in güçlü, canlı demokrasisine verdiği destek sarsılmaz. Şu an, İsrail ile uzun, karşılıklı saygı içeren ve mühim dostluğumuzu desteklemek için Amerikalıların bir arada durmaları için önemli bir zaman" ifadelerini kullandı.

İsrail'de geniş çaplı protestolara ve krize neden olan yargı reformu, Başbakan Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki anlaşmazlığı da gözler önüne sermişti. ABD Başkanı Biden, tartışmalı yargı düzenlemesi nedeniyle ülke çapında protestolara sahne olan İsrail'de yaşananlardan endişe duyduğunu belirterek, bu konudaki mesajını Netanyahu'ya ülkesinin İsrail'deki büyükelçisi yoluyla ilettiğini söylemişti.

ABD Başkanı'nın açıklamalarına tepki gösteren Netanyahu ise "İsrail, kararlarını en iyi dostları dahil olmak üzere dış baskılara göre değil halkının iradesiyle hüküm veren egemen bir ülkedir" ifadelerini kullanmıştı. Biden, İsrail'in içişlerine karıştıkları yönündeki iddiaları ise reddetmişti. Biden'ın Netanyahu'ya baskı yapmak için Demokratları destekleyen ABD'deki Yahudi cemaatlerine güvendiği iddia ediliyor.

Kaynak: AA