19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.11.2023 10:25 | Son Güncelleme: 20.11.2023 10:36

ABD'de Batı Şeria'da Filistinlilere saldıranlara vize yasağı gündemde

ABD'de, Başkan Joe Biden'ın Washington Post için kalem aldığı makalede gündeme getirdiği Batı Şeria'da Filistinlilere saldıran "aşırılıkçılara" vize yasağı getirilmesi ihtimali tartışılıyor
ABD'de Batı Şeria'da Filistinlilere saldıranlara vize yasağı gündemde

ABD Başkanı Joe Biden'ın, 18 Kasım'da Washington Post gazetesinde Gazze'deki gelişmelere ilişkin yazdığı makalede, Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik aşırılıkçı şiddetin durması gerektiğini belirterek, "ABD kendi adımlarını atmaya hazırdır, buna, sivillere saldıran aşırılıkçılara vize yasağı getirilmesi de dahildir" ifadesini kullandı. Bunun üzerine ülkede, Batı Şeria'daki aşırılıkçılara yönelik düzenlemeler gündeme geldi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Jonathan Finer, CBS televizyonunda yayınlanan Face the Nation programına konuk olarak, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarından duydukları endişeyi dile getirdiklerini kaydetti. Finer, "Başkan'ın (Biden) da belirttiği ve şu anda üzerinde çalıştığımız gibi, ABD, Batı Şeria'da masumlara yönelik şiddetten sorumlu kişilere karşı birtakım adımlar atacak, buna bu kişilerin ABD vizesi almasının yasaklanması da dahil" dedi.

Demokrat Senatörden Biden'a destek

Öte yandan, Demokrat Senatör Chris Van Hollen, CBS'e verdiği röportajda, Biden'ın Batı Şeria'daki şiddet olaylarına karşı adım attığını görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Van Hollen, "Biden'ın, (Batı Şeria'da) masum sivillere yönelik şiddet geçmişi olan kişilere vize kısıtlaması getirilmesi planını tamamen destekliyorum. Bu çok önemli bir ilk adım" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA