29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 26.09.2022 09:49 | Son Güncelleme: 26.09.2022 10:02

ABD’de seçmenler 2024 seçimleri için Biden ve Trump hakkında isteksizler

ABD'de yeni yapılan bir seçim anketine göre seçmenler 2024 seçimlerinde Joe Biden ve Donald Trump'ın aday olması için hevesli değiller
ABD’de seçmenler 2024 seçimleri için Biden ve Trump hakkında isteksizler

ABD’de yapılan yeni bir ABC/Washington Post anketine göre Cumhuriyetçiler ve bağımsız seçmenler, 2024 başkanlık seçimleri için eski Başkan Donald Trump’ı aday gösterme konusunda bölünmüş durumdalar. Anket sonuçları Trump’ın kilit seçmenler arasında Trump’ın popülaritesinin düştüğünü gösteriyor. 

Yüzde 46 yeni bir aday istiyor

Ankete göre, partiye oy verme eğiliminde olan Cumhuriyetçiler ve bağımsızların, yüzde 47'si 2024 yarışı için Trump'ın aday gösterilmesini desteklerken, yüzde 46'sı başka birini görmek istiyor. ABC'ye göre, bu rakamlar 2020 adaylığına kıyasla Trump'a destekte 20 puanlık bir düşüşü temsil ediyor.

Biden'ın Trump'ı geçti

Ankete göre partiye eğilimli Demokratlar ve bağımsız seçmenlerin yalnızca yüzde 35’i 2024 adaylığı için Joe Biden’ı desteklerken, yüzde 56’sı başka bir adayı destekleyecek. Biden ve Trump 2024'te rövanş yapacak olsaydı, anket Biden'ın Trump için yüzde 46'ya karşılık yüzde 48 oy toplayacağını gösterdi. Anket telefonla 18-25 Eylül tarihleri ​​arasında yapıldı ve 908 kayıtlı seçmen de dahil olmak üzere bin 6 yetişkinden oluşan rastgele bir ulusal örneklem üzerinde yapıldı. 

Hem Biden hem de Trump, Beyaz Saray çalışmalarını tehlikeye atabilecek darbelerle karşı karşıya kaldı. Biden, son aylarda düşük destek oranlarıyla mücadele etti ve anketler sürekli olarak Demokrat seçmenlerin çoğunun 2024'te tekrar aday olmasını istemediğini gösteriyor. 

Bununla birlikte, enflasyon azaltma yasasının çıkarılması ve gaz fiyatlarının düşürülmesi gibi son zaferlerinde bile Biden'ın destek oranlarındaki bir sıçramanın, başkanı 2024 için adaylığını açıklamayı planlamaya teşvik ettiği söyleniyor.  

Trump'ın seçmenler arasındaki popülaritesi, Haziran ayında yapılan bir ankete göre Amerikalıların neredeyse yarısının suçlamalarla karşı karşıya kalması gerektiğini düşündüğü 6 Ocak olayları ve gizli Beyaz Saray belgelerini uygunsuz şekilde sakladığı iddialarıyla ilgili soruşturmalar tarafından sekteye uğradı. Ayrıca Trump’a bir de kendisi ve üç yetişkin çocuğunun Trump Organizasyonunu yönetirken tekrarlanan dolandırıcılık eylemleri gerçekleştirdiğini iddia eden bir dava da açıldı.