09 Nisan 2025, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.04.2025 04:30 | Son Güncelleme: 06.04.2025 00:16

Alçaklığın seviyesi dünyayı şaşırttı

ABD’li bakan Noem, ABD’den gönderilen göçmenlerin El Salvador’da tutulduğu cezaevinde mahkumların önünde poz verdi. İnsan hakları grupları ziyarete ateş püskürürken, Vanity Fair “daha önce görülmemiş bir alçaklık seviyesi” dedi
Amerikan İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, arkasındaki mahkumları işaret ederek “Ülkemizde bir göçmen suç işlerse sonu böyle olur” dedi. (Fotoğraf: Getty Images)
Amerikan İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, arkasındaki mahkumları işaret ederek “Ülkemizde bir göçmen suç işlerse sonu böyle olur” dedi. (Fotoğraf: Getty Images)
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

ABD’de kabine üyelerinin Başkan Donald Trump’a dalkavukluk yapmak için sıraya girdiği bir dönemde İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, ülkesinde tutuklanan Venezuelalı göçmenlerin sınır dışı edilerek gönderildiği El Salvador’daki cezaevini geçen hafta ziyaret etti. Noem’in ABD’den 238 Venezuela vatandaşının gönderildiği korkunç şartlarıyla kötü nam salmış CECOT cezaevini kolunda 50 bin dolarlık Rolex marka saatiyle gezdiği anlar ve yaptığı konuşmanın bir propaganda videosu gibi paylaşılması tepki çekti. Noem’in önlerinde “Ülkemizde bir göçmen suç işlerse yaşayacağı sonuçlardan biri budur” dediği üstsüz tutukluların ABD’den gönderilenler bile olmadığı, farklı çetelerin üyesi olan tutuklular olduğu ortaya çıktı. 

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın