27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.08.2023 09:13 | Son Güncelleme: 14.08.2023 09:36

Arjantin'de ön seçimlerin galibi aşırı söylemleriyle tanınan Trump hayranı Javier Milei oldu

Arjantin'de ekim ayında düzenlenecek genel seçimler öncesi yapılan ön seçimlerde en çok oyu, insan organlarının satışının legal olması, silahların serbestleştirilmesi ve iklim değişikliğinin yalan olduğu gibi söylemleriyle tanınan Trump hayranı aşırı sağcı aday Javier Milei aldı
Arjantin'de ön seçimlerin galibi aşırı söylemleriyle tanınan Trump hayranı Javier Milei oldu

Arjantin'de dün düzenlenen ön seçimlere ABD eski Başkanı Donald Trump'a hayranlığını sıklıkla dile getiren Javier Milei damgasını vurdu. Oyların yüzde 92'si sayıldı. İlk sonuçlara göre Milei, beklenmedik şekilde oyların yüzde 30'unu aldı. Milei'yi yüzde 28 ile ana muhalefet bloku, yüzde 27 ile şu an iktidarda olan Peronist ittifakı takip etti.

Javier Milei ve aşırı söylemleri

Aşırı sağcı ve popülist görüşleriyle bilinen Milei, Arjantin Merkez Bankası'nın kapatılmasını savunuyor. Ayrıca Milei, iklim değişikliğinin yalan olduğunu, insan organlarının satışının legal olması gerektiğini ve silahların serbestleştirilmesi gerektiğini dile getiriyor. Arjantin'de genel seçimler 22 Ekim'de düzenlenecek. Ülkede düzenlenen ön seçimlerin sonuçları ise genellikle genel seçimlerin sonuçlarıyla benzer oluyor.

Kaynak: AA