26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.10.2022 12:50 | Son Güncelleme: 21.10.2022 18:18

Avrupa'nın aranan kalp cerrahı Dr. Dilek Gürsoy Forbes'a kapak oldu

Avrupa'nın tam yapay kalp nakli yapan ilk kadın kalp cerrahı Dr. Dilek Gürsoy dünyaca ünlü Forbes dergisine kapak oldu. Almanya'ya göç eden işçi bir ailenin kızı olan Gürsoy, dergide tam yapay kalp ve araştırmalarının şu an ne durumda olduklarına değindi
Avrupa'nın aranan kalp cerrahı Dr. Dilek Gürsoy Forbes'a kapak oldu

Tıpta başarılı çalışmalara imza atarak adından söz ettiren ve Avrupa'nın tam yapay kalp nakli yapan ilk kadın kalp cerrahı olan Dr. Dilek Gürsoy, ABD merkezli Forbes dergisinin Almanya'da 3 Kasım'da yayımlanacak sayısına kapak oldu.

Gürsoy konuya ilişkin açıklamasında "12 yıldır tam yapay kalp alanında çalışmalar yürütüyorum. Forbes gibi dünyaca ünlü bir derginin Almanya'daki sayısında kapak olmam beni onurlandırdı" ifadelerini kullandı.

Dergide tam yapay kalp hakkında bilgiler verdi

Gürsoy, yaptığı açıklamada, "Dergide, Almanya'da kuracağımız kalp hastanesi hakkında bilgiler verdim. Tam yapay kalp ve tam yapay kalp araştırmaları şu an ne durumda bunları anlattım. Avrupa'daki bu son çalışmalar hakkında bilgi sundum” dedi. Kalp yetmezliğinin büyük bir problem olduğuna değinen Gürsoy, organ bağışının az yapıldığını dolayısıyla tam yapay kalp araştırmalarına önem verilmesi ve daha çok bütçe ayrılması gerektiğini söyledi. 

Almanya’ya göç eden bir aileden geliyor

Almanya'ya göç eden işçi bir ailenin kızı olan Dr. Dilek Gürsoy, başarılı ameliyatları ile Avrupa'da aranan sayılı doktorlar arasında. Dr. Gürsoy’un Almanya dışında Hindistan ve Türkiye'de de önemli kalp ameliyatlarında yer aldığı biliniyor. 2019'da Almanya’nın en saygın ödüllerinden Victress Ödülü'ne ve Alman Tıp Ödülü (German Medical Award)’ne layık görüldü. Gürsoy şu anda Düsseldorf’daki Clinic Bel Etage'in başhekimliğini yapıyor.