20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.02.2024 10:50 | Son Güncelleme: 07.02.2024 11:00

Avukatları üniversite öğrencisini tehdit etti: Taylor Swift'in hareketine Elon Musk'tan destek

Taylor Swift'in avukatları, Swift'in jetini internet üzerinden takip eden üniversite öğrencisi Jack Sweeney'e karşı yasal işlem başlatmakla tehdit etti. Bazı Swift hayranları tehdidi gereksiz bulurken Sweeney ile daha önce sorun yaşayan Elon Musk, Swift'e destek verdi
Avukatları üniversite öğrencisini tehdit etti: Taylor Swift'in hareketine Elon Musk'tan destek

Taylor Swift'in avukatları, Swift ve diğer tanınmış kişilerin özel jet kullanımını takip eden çeşitli sosyal medya hesaplarını yöneten Central Florida Üniversitesi öğrencisi Jack Sweeney'e bir ihtarname gönderdi. Bazı Swift hayranları, ünlülerin karbon ayak izlerini ölçen Jack Sweeney'in tehdit edilmesini kınadı. Sweeney yıllardır kamuya mal olmuş kişilerin jet kullanımını takip eden ve karbon ayak izlerini ölçen sosyal medya hesapları yönetiyor. Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) kamuya açık verilerini ve uçaklardan gelen yayın sinyallerini kullanan Sweeney'in çalışmaları büyük övgü topladı. Çabaları, 21 yaşındaki Sweeney'e Forbes 30 under 30 ödülünü kazandırdı.

“Sizin için oyun, müvekkilim için ölüm kalım meselesi”

Swift'in çalıştığı hukuk firması Venable'dan avukatları, Sweeney'i Swift'in jet faaliyetlerini takip etmesi nedeniyle "takip ve taciz edici davranışlarda" bulunmakla suçladı. Avukatlardan Katie Wright Morrone gönderdiği ihtarnamede “Bu sizin için bir oyun ya da size servet veya şöhret kazandıracağını umduğunuz bir yol olsa da, müvekkilimiz için bir ölüm kalım meselesidir” yazdı.

Swift sözcüsü Tree Paine mektupla ilgili olarak Guardian'a yaptığı açıklamada "Devam eden herhangi bir polis soruşturması hakkında yorum yapamayız ancak takipçilerin zamanlamasının bir bağlantıya işaret ettiğini doğrulayabiliriz. Paylaşımları size tam olarak ne zaman ve nerede olacağını söylüyor” dedi.

Karbon kredisini işaret etti

Paine daha önce Post'a verdiği demeçte Swift'in özel jet kullanımı konusunda aldığı eleştirilerin doğru olmadığını, zira Swift'in jeti sık sık başkalarının kullanımı için ödünç verdiğini söylemişti. Paine, Swift'in Eras Turnesi’nde özel jet kullanabilmek için gereken karbon kredisi miktarının iki katını satın aldığını sözlerine ekledi. Sweeney Swift'in hukuk ekibinden gelen mektubun muhtemelen bir korkutma taktiği olduğunu ve Swift'in özel jet kullanımının çevresel etkileri konusunda kamuoyundan tepkiler aldığını söyledi.

Elon Musk’tan destek

Taylor Swift’in Sweeney’e ihtarname göndermesine Elon Musk’tan destek geldi. X’te paylaşım yapan Musk, Sweeney berbat bir insan. Taylor Swift endişelenmekte haklı” dedi.

Sweeney daha önce de Musk'ın özel jetinin hareketlerini takip etmek için X'te otomatik hesaplar kullandıktan sonra milyarder Elon Musk ile kavga etmişti. Sweeney Musk'a, ancak Musk kendisine 50.000 dolar öderse özel jetin yerini kamuoyuna duyurmayı bırakacağını söyledi. Musk, X’i satın aldığında Sweeney’in hesabını güvenlik gerekçeleriyle kapattı.