17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.04.2024 14:31 | Son Güncelleme: 15.04.2024 15:00

Avustralya'da bir bıçaklı saldırı daha

Avustralya'nın Sydney kentindeki AVM'de cumartesi günü yaşanan ve 6 kişinin ölümüne neden olan saldırının şoku henüz atlatılamamışken bir bıçaklı saldırı daha gerçekleşti. Kiliseye düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı
Avustralya'da bir bıçaklı saldırı daha

Cumartesi günü Avustralya'nın Sydney kentindeki alışveriş merkezinde 6 kişinin ölümüne sebep olan bıçaklı saldırının şoku henüz atlatılamamışken kent sakinleri bir saldırının daha hedefi oldu. 9 News'in haberine göre, Sydney'deki Christ The Good Shepherd Kilisesi'nde bıçaklı saldırı meydana geldi. Kilisede ayinin yapıldığı anlarda gerçekleşen bıçaklı saldırıda papaz ve 3 kişi yaralandı. Canlı yayınlanan ayinde saldırganın papazı bıçakladığı anlar kaydedildi.

*Dikkat! Hassas içerik

AVM saldırganı akıl hastası çıktı

Öte yandan New South Wales Polisi Karen Webb, ABC News'e yaptığı açıklamada, cumartesi günü yaşanan bıçaklı saldırıda kadınların hedef alındığının kesin olduğunu söyledi. "Saldırganın kadınları hedeflediği ve erkeklerden uzak durduğu benim için de dedektifler için de çok açık" ifadesini kullanan Webb, saldırganın kafasından geçenleri bilmedikleri için dedektiflerin saldırganı tanıyanları sorgulamasının önemli olduğunu kaydetti. 

Queensland Emniyetinden yapılan açıklamada, Cauchi'nin daha önce de polis tarafından bilindiği ancak memleketi Queensland'de hiçbir zaman tutuklanmamış veya suçlanmamış olduğu belirtildi. Açıklamada, birkaç yıldır gezici şekilde yaşayan Cauchi'ye ilk defa 17 yaşında akıl hastalığı tanısı konulduğu kaydedildi.

Art arda şiddet olayları

New York Times, saldırının ardından AVM'ye çiçek bırakmaya gelen bölge sakinleriyle konuştu. 54 yaşındaki Kristie Spong, "Böyle şeyler Avustralya'da olmaz. Silah kontrolümüz iyi olduğu için kutsanmış bir ülke olduğumuzu düşünüyoruz" dedi.