30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.04.2024 06:44 | Son Güncelleme: 17.04.2024 08:45

BAE'de 75 yıllık rekor: Bir yıllık yağış, 12 saatte yağdı

Körfez ülkelerinde şiddetli yağış etkili oldu. Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) son 75 yılın en yüksek yağış miktarı kayda geçti. Pek çok bölge sel altında kalırken Dubai Uluslararası Havalimanı'nda çekilen görüntüler viral oldu. Ayrıca Umman'da 18 kişi yaşamını yitirdi

BAE haber ajansı WAM'ın haberine göre; Ulusal Meteoroloji Merkezi, ülkenin çeşitli bölgelerinde devam eden ve uçuşların ertelenmesine, uzaktan eğitim ve çalışma yöntemine geçilmesine sebep olan şiddetli yağışlar hakkında son durumu paylaştı. Buna göre ülkenin çeşitli  bölgelerinde, son 24 saatte modern tarihin en yüksek yağış miktarı görüldü. İklim verilerinin toplanmaya başlandığı 1949'dan bu yana en yüksek miktar kaydedildi.

En yüksek yağış miktarının El Ayn şehrinin Hatm eş-Şikle bölgesinde 24 saatten kısa sürede 254,8 milimetreye ulaşmasıyla kayda geçtiği ifade edildi.

Umman'da fırtına nedeniyle ölenlerin sayısı çoğu çocuk olmak üzere 18'e yükseldi.

Dün akşam saatlerine kadar ülke tarihinde "olağanüstü bir olay" olarak kayda geçen yağış miktarının, artmasının beklendiği aktarıldı. BAE İslami İşler Kurumu, sağanaktan etkilenen bölgelerde evde namaz kılma çağrısında bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'de okullar tatil edildi. Bölgenin finans merkezi Dubai'de uçuşlar iptal edilirken,  Etihad Havayolları'ndan yapılan açıklamada, başkent Abu Dabi'de hava muhalefeti nedeniyle uçuşlarda gecikmenin yaşanmasının öngörüldüğünü duyurdu. Fly Dubai havayoluna ait bir uçağın sel sularında güçlükle ilerlediği anlar ise çevredekiler tarafından anbean kayıt altına alındı.

BAE Ulusal Acil Durum, Kriz ve Afet Yönetimi Heyeti, yağışın etkili olduğu bölgelerde "zorunlu olmadıkça evden çıkmama" çağrısında bulundu.


BAE Futbol Federasyon, bugün yapılacak tüm yerel futbol müsabakalarının ertelendiğini, maçların yeni tarihinin daha sonra belirleneceğini duyurdu.