19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 30.06.2022 19:48 | Son Güncelleme: 30.06.2022 19:58

Bernie Ecclestone: Putin için kurşun yerim

Batı ülkeleri Kremençuk'taki AVM'ye düzenlenen saldırı nedeniyle Vladimir Putin'i savaş suçu işlemekle itham ederken; Formula 1’in eski sahibi milyarder Bernie Ecclestone (91) Rusya Devlet Başkanı için kurşun yemeye hazır olduğunu söyledi
Bernie Ecclestone: Putin için kurşun yerim

Formula 1'in eski sahibi Bernie Ecclestone, İngiliz ITV’de yayınlanan Good Morning Britain'a verdiği röpartajla gündemde. 91 yaşındaki milyarder, Rusya'nın Kremençuk'taki Amstor Alışveriş Merkezi'ne düzenlenen saldırı nedeniyle eleştirilerin hedefinde olduğu bugünlerde, Vladimir Putin'e tam destek verdi. Ecclestone, savaş suçu işlemekle itham edilen Rus lider için kurşun yemeye hazır olduğunu söyledi.

Zelenskiy’i eleştirdi

Putin'i akıllı ve birinci sınıf bir insan olarak göründüğünü belirten Bernie Ecclestone, “Yaptığı şey, Rusya için yapılmasına doğru olduğuna inandığı bir şey” dedi ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i eleştirdi.

"Putin ile konuşmak için çaba göstermedi"

Ecclestone 'Eskiden komedyen olan bu kişi, sanırım mesleğine devam etmek istiyor. Her şeyi iyice düşünmüş olsaydı, aklı başında bir insan olan Putin ile konuşmak için yeterince çaba gösterirdi. Onu dinlerdi diye düşünüyorum. Ukrayna bu durumdan çıkmak isteseydi yapabilirdi” dedi.

F1 açıklama yapmak zorunda kaldı

İngiliz iş insanının sözleri üzerine açıklama yapmak zorunda kalan F1 yönetimi, “Bernie Ecclestone tarafından yapılan yorumlar onun kişisel görüşleridir” ifadelerine yer verdi.